изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:52 EET
След като българин се обеси, втори опит за самоубийство зад решетките в Никозия    
Новини10 български граждани се намират в момента в Централния затвор в Никозия, където тази нощ българин се самоуби, като се обеси с чаршаф в килията си, пише "Български новини". Напрежението в затвора ескалира още повече, след нов опит за самоубийство. Около обяд млад кипърски турчин се е опитал да сложи край на живота си, прерязвайки вените си.

На мъжа е оказана първа помощ от медицинския персонал в затворническия хоспис. Нараняването не е сериозно и здравето му не е застрашено. Седем от българите в затвора са осъдени и излежават присъдите си, трима още очакват решението на съда.

Посолството на България в Никозия реагира рано тази сутрин и предприе необходимите действия след трагичния инцидент със смъртта на сънародника ни. Неговото име още не се обявява официално, тъй като тече процедурата за информиране на семейството му, което не е в Кипър. Затворническите власти са дали и специално разрешение на останалите български затворници да се свържат със своите семейства и близки, за да ги информират за своето състояние. Това стана след среща и по молба на ръководителя на Консулската служба на България в Никозия Николай Караиванов с ръководството на Централния затвор днес. Консулът се срещна и разговаря и с всички българи в затвора в опит да допринесе за успокояване на напрегнатата ситуация.

28-годишният българин, осъден през 2010 г. на 12 години лишаване на свобода за изнасилване, бе намерен в 2.30 ч. тази нощ обесен с чаршаф в килията си. Той е имал психически проблеми и малко преди да сложи край на живота си  между 1 и 2 часа през нощта, е бил преглеждан от психиатър, защото е бил "разстроен", съобщи зам.-директорът на затвора Георгиос Трифонидис. Затворникът е искал от управата да му дадат телевизор, за да гледа в килията си. Не се знае дали отказът е бил последният повод за решението му да увисне с помощта на чаршафа, но се знае, че и в миналото той е правил опити за самоубийство. Резултатите от аутопсията ще са ясни утре, но според първоначалния оглед няма данни за криминално престъпление.

По изнесени данни в Централния затвор в Никозия, който е пригоден за 300 души, в момента се намират 700 затворници. Като цяло обстановката там е напрегната, затворниците са превъзбудени, част от ръководството е отстранено и нови хора поемат тези функции, спешно се прилагат мерките, одобрени и обявени вчера след срещата на президента Никос Анастасиадис и правосъдния министър Йонас Николау. Около и в затвора патрулират специални полицейски сили от екипите за бързо реагиране. Служителите от звеното са напуснали затвора късно вечерта вчера, но са се върнали днес сутринта, след като през нощта стана петото самоубийство за последните 6 месеца – на българския гражданин./  http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

След като българин се обеси, втори опит за самоубийство зад решетките в Никозия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди