изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:28 EEST
БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ СЪБРА 533,87 ЛЕВА ЗА ОБЯД ЗА ДЕЦА В РИСК    
НовиниВ съвместната коледна благотворителна кампания на Българския Червен кръст и търговска верига хипермаркети „Кауфланд България” в Добрич са събрани 533,87 лева, съобщи директорът на Областния съвет на БЧК д-р Артюн Еринозов.


Средствата ще се използват целево за подпомагане на бюджета на програма „Топъл обяд”. В Центъра за обществена подкрепа към БЧК в Добрич безплатен обяд всеки ден получават 30 деца в продължение на 53 учебни дни. За настоящата учебна година програмата  започна от началото на декември.
Съвместната кампания на БЧК и „Кауфланд” цели да се наберат средства за осигуряване на безплатен обяд за нуждаещи се български деца – сираци, безпризорни, деца на самотни родители и деца от бедни семейства. В магазините на търговската верига в страната бяха поставени благотворителни кутии, в които клиентите правеха дарения.
За четвърта поредна година „Кауфланд“ подкрепя програма „Топъл обяд“ на Партньорска мрежа за благотворителност на Българския Червен кръст. В предходните кампании в рамките а страната са набрани 140 425 лева.  През учебната 2013/2014 г., благодарение на набраните средства от партньори и дарители, 1 320 деца получават безплатен топъл обяд в 23 области на страната. НДТ
Програма „Топъл обяд” се реализира в рамките на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК, създадена през 2004 г.


 


Сходни връзки

БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ СЪБРА 533,87 ЛЕВА ЗА ОБЯД ЗА ДЕЦА В РИСК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди