изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:52 EEST
СОЦИАЛНИ И ЛЕЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ ЩЕ ПОЛУЧАТ НЕПОЛУЧЕНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ПОМОЩИ    
НовиниЗапочва раздаването на неполучените от правоимащите пакети с хранителни продукти от европейските помощи.


На територията на Добричка област това са социални заведения, лечебни заведения, държавната психиатрична болница в Карвуна, детски социални домове, домашен социален патронаж, старчески домове, съобщи директорът на Областния съвет на БЧК д-р Артюн Еринозов.
Вторият транш за раздаването на хранителните продукти от втория транш на програмата „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на ЕС“ започна от началото до края на декември. Правоимащи в Добричка област бяха 7 542 уязвими граждани, включени в програмата. Всеки един от можеше да получи общо 20,400 кг от 9 вида хранителни продукта на обща стойност 47,74 лева: ориз – 2 кг; захар – 5 кг; олио – 5 л; зрял фасул – 1 кг; леща – 2 кг; пчелен мед – 2,5 кг; конфитюр – 1 кг; вафли – 0,900 кг и картофено пюре – 1 кг. От тази възможност са се възползвали 6558 добруджанци, което е 86,95 на сто от правоимащите. Процентът е висок в сравнение с други области в страната и е малко по-добър спрямо миналата година, обясни д-р Ернозов. Като усвояване Добричка област е на ниво над средното за страната. Най-висок е този показател в община Шабла, където помощите си са получили 99,43 на сто от всички правоимащи. Следва община Тервел, където усвояването на помощите е 99,37%, а трета е община Крушари, където показателят е 98,31%. Най-нисък е процентът в община град Добрич. Причините за това са, че в областния град населението е малко по-заможно, а и сред правоимащите има много семейства, които са били подпомагани с еднократни помощи за първокласници.
Резултатът от втория транш е, че са били раздадени близо 138 тона храни на стойност 321 хиляди лева.
Останалите хранителни продукти от втория транш, както и тези от първия, ще бъдат предоставени на социални и лечебни заведения.
 


Сходни връзки

СОЦИАЛНИ И ЛЕЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ ЩЕ ПОЛУЧАТ НЕПОЛУЧЕНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ПОМОЩИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди