изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:47 EEST
ИЗЛОЖБА ПРЕДСТАВЯ ЖЕНИТЕ ОТ ВЪЗРАЖДАНЕТО ДО "ПОБЕДАТА НА СОЦИАЛИЗМА"    
КултураСлед успешно гостуване в Пловдив и Варна атрактивната мобилна изложба "Жените в обществото", реализирана по проект на Регионален исторически музей-Русе, ще бъде открита и в Добрич.


Дванадесет постера с фотоси, документи, текстове и тринадесет кукли, представящи различни умалени модели на автентични рокли от музейната колекция, проследяват промените в облеклото, социалния статус и ежедневието на жената от периода на Възраждането до "победата на социализма"; фокусират вниманието на посетителя върху опитите да се преодолеят границите на общественото мислене; да се променят представите за ролята на жената на прехода между традиционното общество и българските "модерни времена". Акцент в изложбата е темата "Шантеклер" - световна модна тенденция, разпространена и у нас през първите десетилетия на ХХ век. Интересен е и погледът към промените през 80-те и 90-те години на миналия век, белязани с осезаемото присъствие на жените във всички сфери на обществения живот.
Изложбата е допълнена и обогатена с автентични традиционни и градски облекла, изискани аксесоари, козметични принадлежности, изящни порцеланови и сребърни домакински съдове от колекциите на РИМ-Добрич, които дават възможност на посетителите да придобият визуална представа за красотата на съхранената българска традиция и грацията на европейския стил; да се докоснат до очарованието и тайнството на прекрасния и необятен свят на жената.
Експозицията "Жените в обществото" ще бъде открита на 17 януари от 17 часа в музея в градски парк "Св. Георги". НДТ
 


Сходни връзки

ИЗЛОЖБА ПРЕДСТАВЯ ЖЕНИТЕ ОТ ВЪЗРАЖДАНЕТО ДО "ПОБЕДАТА НА СОЦИАЛИЗМА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди