изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:30 EEST
НЕМСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ARD СНИМА ФИЛМ ЗА РОМИТЕ В КАВАРНА    
ОбществоНемската телевизия ARD ще снима филм за ромите от Каварна, които работят в Германия, съобщи кметът Цонко Цонев. Екипът пристига следващата седмица и няколко дни ще снимат репортажи от ромската махала "Хаджи Димитър".

"От телевизията се свързаха с мен и обясниха, че целта на филма е да се отрази действителната ситуация с интеграцията на малцинствата в Каварна. В момента нашите роми, които работят в Германия, почиват и са в Каварна. Там те работят сезонна работа, имат фирми за търговия, работят в строителството и всеки спечелен лев инвестират в Каварна" - обясни Цонев.
Германия е на второ място сред предпочитаните държави за работа от ромите в Каварна. Лидерството държи Полша. През 2012 година екип на полската телевизия ТВ Полония снима двусериен документален филм за живота на ромите в Каварна.
През лятото на миналата година пък лично британският посланик Джонатан Алън даде ромския квартал в Каварна за пример за интеграционния модел в България. Заедно с депутата от Шефилд и бивш министър на труда и социалната политика Дейвид Бланке, дипломатът посети целодневна детска градина „Детелина”, в която се обучават само ромски деца и остана впечатлен от цялостно изградената инфраструктура с канализация, газификация, тротоари, асфалтирани и осветени улици, както и резултатите от минали и действащи към момента европейски проекти. НДТ
 


Сходни връзки

НЕМСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ARD СНИМА ФИЛМ ЗА РОМИТЕ В КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди