изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 21:13 EEST
Два сценария за убийството и взрива в БМВ Х5    
По света Гранатата, която взриви БМВ с бургаска регистрация в събота във Виена, не е гръмнала случайно. Експлозията е трябвало да заличи следите от убийство. Това заяви говорителят на виенската полиция Томас Кайблингер.

Полицията има два сценария, по които води разследването, съобщи вчера австрийският в. “Курир”. Възможно е двамата бизнесмени да са имали остър спор заради парите, които загубили. В кавгата Златко Н. вади граната и заплашва германеца, той застрелва сърбина и се опитва да хвърли граната извън колата, но не успява. Проблемът на този сценарий е, че липсва оръжието, с което е убит Златко Н. Възможно е обаче Валтер да е убил Златко на друго място и да го е сложил в колата, за да имитира инцидент. Защо не е успял да излезе от автомобила, преди да гръмне гранатата, също не е изяснено.

Експлозията е станала точно пред виенското жилище на германеца на улица “Наузеагасе” 28. Съседите обаче почти не са виждали Валдемар там. Германецът имал и стая под наем в Залцбург, но не си плащал наема, пише “24 часа”.

Полицията е започнала да разследва и евентуален трафик на хора и каналджийство. Златко Н. имал бизнес контакти в старата си родина Босна и в България.

В офиса му в Залцбург непрекъснато нощували млади мъже от Румъния и Босна. Те спели и в коли на паркинга пред офиса.

Затова по-вероятен е вторият сценарий. В него убиецът е външен човек, който е застрелял Златко Н. в гръб, след което е избягал с оръжието. Каква е ролята на Валдемар в този сценарий, също се търси. Според следователите почти сигурно е, че Валдемар е взривил гранатата случайно. За да експлодира тя, е нужно не само да се задейства взривът, но и да се дръпне предпазителят. Явно Валдемар го е изпуснал, без да иска. Възможно е той да е искал да хвърли гранатата по атентатора, но не е успял да се справи с механизма.

Килърът е стрелял с пистолет, който улавя гилзите и затова не са намерени гилзи на местопрестъплението. Ако този сценарий се докаже, а това е най-вероятно, следите на престъплението водят към България, смятат следователите.

Миналата събота в 2,45 сутринта граната се взриви в джип с бургаска регистрация и уби двамата пътници в него. Полицията намира шофьора – 45-годишния босненски сърбин Златко Н., мъртъв, а спътникът му – 57-годишният германец Валдемар В., умира малко по-късно в линейката.

Първоначално следствието сочи, че вероятно става дума за случайна експлозия, тъй като няма следи за външна намеса. Гранатата не е хвърлена отвън, а е експлодирала вътре в купето.

Аутопсията обаче обърна изцяло следствието. Оказа се, че Златко Н. е разстрелян. Няколко куршума са открити в тялото му, в гърба и тила.

Златко Н. взел БМВ-то назаем от българина Георги Станков. Бургазлията работел за него. Златко имал спедиторска фирма в Залцбург - Trans Norix KG. Основана е през април 2012 г. Тя обаче обявила наскоро фалит. Сърбинът имал сериозни финансови проблеми и споделил пред свои близки, че се страхува от мафията от Източна Европа.

Оказва се, че Валдемар е бил негов съдружник, но двамата се разделили. Германецът се отказал от фирмата през октомври./  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Два сценария за убийството и взрива в БМВ Х5 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди