изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:27 EET
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ДОБРИЧ ВНЕСЕ ЖАЛБА В СЪДА ЗА ИМОТА ДО ДОМ-ПАМЕТНИКА    
НовиниОбластният управител на Добрич внесе жалба в Административния съд срещу решение на Общинския съвет за  изменение на урегулиран поземлен имот край дома-паметник "Йордан Йовков", информира БТА.


С решението на Общинския съвет в имота се обособяват два  нови парцела - 4417 квадратни метра за литературния музей и 641  квадратни метра към близка двуетажна сграда за частно дружество. Още на заседанието на Общинския съвет през декември миналата година "Гражданско общество за Добрич" се противопостави на изменението с мотива, че с придаването на парцел към частната сграда имотът ще спре да обслужва обществения интерес. Така ще се възпрепятстват и възприятията на туристите за емблематичния за града музей на Йордан Йовков, посочиха от "Гражданско общество за Добрич".Областният управител върна решението на Общинския съвет за ново обсъждане с указание да бъде отменено, но това не бе направено и спорът ще се реши в Административния съд, информираха от областната администрация. В архивите на областната управа се съхранява акт за държавна собственост от 1951 година за част от имота в размер на 2715 квадратни метра, коментира за БТА Стефан Ангелов - старши юрисконсулт в областната администрация. По думите му парцелът е придобит по силата на Крайовския договор и принадлежи на държавата. През 2000 година тогавашният областен управител отказал на общината парцелът да бъде деактуван като държавна собственост.


 


Сходни връзки

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ДОБРИЧ ВНЕСЕ ЖАЛБА В СЪДА ЗА ИМОТА ДО ДОМ-ПАМЕТНИКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди