изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:18 EEST
Бареков: Заставам зад колегите журналисти за "АБВ гейт"    
НовиниЗаставам изцяло зад колегите журналисти. Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков след откриването на добричкия офис на движението. Коментарът му бе по повод информацията, че прокуратурата се кани да привиква журналисти заради "АБВ гейт".


"Медиите трябва да пазят източниците си на информация. Тяхна работа е дали ще дадат записите и дали ще издадат източника си", посочи Бареков. Има три лица, хванати на местопрестъплението – Петков, Първанов и Бойко Борисов. Тук добавям и Бисер Петното, защото той бе арестуван един час, след като аз оповестих за неговата тричасова среща с Борисов преди Коледа, припомни Бареков.
Той призова журналистите утре да поискат среща с Бисер Петното в ареста и да го питат за тази среща. "Има свидетели, на мен информацията ми е от Националната служба за охрана. Защо прокуратурата вика Кристина Патрашкова, а не вика ген. Тодор Коджейков и бодигардовете на Борисов от НСО?", попита Бареков. Той бе категоричен, че те знаят много добре за срещите с Петното и Румен Петков.
Г-н Първанов, който днес се изкарва голям боец срещу ДПС, Пеевски и Станишев, направи най-големия си провал като президент, когато през 2005 г. един месец преди изборите оповести, че следващата коалиция трябва да бъде тройна. БСП и НДСВ можеха да управляват заедно България със 138 депутати. Ако това се беше случило, сега нямаше да си говорим за Бойко Борисов като министър-председател. Първанов обаче се намеси и вкара ДПС в управлението на страната. Неговият таен аргумент беше, че идваха президентски избори и му трябваха гласовете на Доган, за да бъде избран за президент. Доган направи Първанов два пъти президент и Доган направи Борисов премиер. Малко преди това Първанов наложи силово да бъде приет избирателния кодекс и Борисов незаслужено взе още 27 мандата, подарени му от Първанов от мажоритарния вот. Сега същите те се гаврят с медиите и народа, като обясняват, че нямали нищо общо помежду си. Те са поредният паразит на един финансов център, който плаща всички нови политически проекти без нашия.
На площада в Добрич земеделски производител каза, че Борисов е усвоил по време на управлението си 4 млрд. лв. Ако това е вярно, не виждам кой друг, освен Борисов ще има финансовата и медийната мощ, за да продуцира подобни проекти. Но и той много разумно си харчи средствата – в деня, в който стартира проекта на Първанов "АБВ" и той го обяви във Фейсбук, спря другия си проект, който се провали – ранобудните студенти. Той им изключи щепсела и те застинаха в гротескна поза.
Имаме всички шансове да сме в челната тройка на евровота, каза Бареков. По думите му има сериозен разпад в ГЕРБ, който ще се разбере съвсем скоро. "Ние нямаме проблеми в миналото си, ние сме новите, предимно млади хора, които искат да успеят", подчерта Бареков. Според него основните губещи ще бъдат БСП и ГЕРБ, защото след последните скандали около партията на президента Първанов, хората ще се разочароват. Те ще дойдат при нас. В нашите редици има и хора с леви убеждения и земеделци. Това са чисти хора, които искат да помогнат.
Срещу нас заплахите са непрекъснати, каза Бареков и съобщи, че тази сутрин е научил за поредната заплаха срещу себе си – за бомба, която ще бъде заложена в НДК. Лидерът на "България без цензура" отново посочи, че не се притеснява за себе си, а за хора, които ще дойдат на срещата.
Искам да се обърна към всички наши приятели, добричлии и да кажа, че изпълних нашето обещание. Обещахме им преди две години, че ще работим ефективно за града и неговите граждани. Нашата структура може да бъде полезна и силна, само ако стъпи на здрава местна почва. Това е урокът, който научихме от колегите политици. Тук съм провел много срещи с млади и възрастни хора. Добре знаем какви са проблемите и се надявам да ги разрешим. Преди време бях в ромската махала на Добрич, където местните ме натовариха в един Опел "Кадет", направихме сериозна обиколка в квартала. Аз бях потресен, видях дупки по 20 метра, видях дворове, които бяха плувнали във вода. Това са гледки, които не са нормални за европейска държава като България през 2014 г.
"Председателят на Общинския съвет в Балчик Виктор Лучиянов , който се присъедини към "България без цензура" ми разказа, че първата година, когато е бил в ГЕРБ се е срещал всеки ден с възрастни хора от околните села, но са му казали, че на тези срещи трябва задължително да присъстват и представители на ГЕРБ, за да го слушат какво говори. Сега той ми сподели, че е решил да поднови тази своя практика, а това е формулата на нашата партия, обясни Бареков.
Лидерът на "България без цензура" и Калина Крумова от социалната платформа "Евромайки" откриха новия офис на движението в Добрич. Той се намира на бул. "25-ти септември", номер 23 и е петнайсетият поред на "България без цензура" в страната.
Светлината, която ще излезе от този офис ще стопли душите на добруджанци, обърна се към Бареков отец Иван, който направи освещаването. Винаги съм се възхищавал на г-н Бареков за добрите думи, с които тръгва към нас. Който има добри желания и намерения, винаги ще получи Божията благодат и благословия, посочи свещеникът. "В Библията се поощряват хората, които говорят добри думи, но там е казано "Ще ги познаете по делата". Затова моля да бъда съден не по думите, а по делата", посочи от своя страна лидерът на "България без цензура".
След официалното откриване на офиса влезе местният коминочистач. Според поверието той ще донесе късмет и успех на местната структура.
 


Сходни връзки

Бареков: Заставам зад колегите журналисти за "АБВ гейт" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди