изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:49 EEST
ОЧАКВА СЕ ДА СТАРТИРАТ 11 НОВИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ    
НовиниОбщина град Добрич получи финансиране по Проект за социално включване на Министерството на труда и социалната политика за създаване на Общностен център за деца и семейства на стойност близо 1 200 000 лв., осигурени чрез заем от Световната банка.


Съфинансирането от община Добрич е в размер на 20 562 лв. През юли 2013 г. завършиха строителните дейности по проекта, включително и на дворното пространство. Стартирането на услугите обаче бе отложено поради забавяне на финансиранет. В писмо от 15 ноеември 2013 г. социалният министър уведомява община Добрич, че предстои подписването на допълнително споразумение, след което ще стане възможно да бъде продължено финансирането по проекта и реалното стартиране на услугите през 2014 г. Заложено е да се осъществяват 11 вида социални услуги, като 51 специалисти ще работят в Общностния център. Те ще обгрижват 2 800 деца до 7 години и техните родители. Услугите ще се предлагат за срок от една година, с тенденция след изтичането на срока на проекта Общината да осигури устойчивост на услугите. Предвижда се в Общностния център да работи лекарски кабинет, който ще включва манипулационна и зала за екипно обсъждане на екипите за ранна интервенция, зала за психомоторика, кинезетерапия, семеен център, логопедичен и психологичен кабинет, кабинет за индивидуална работа за деца и семейства, зала за групова работа с деца и зала за екипно обсъждане, зала за групова работа с родители и методически кабинет. Ще бъдат създадени и няколко мобилни екипи, които ще работят с деца от 0 до 3 години и от 3 до 7 години по домовете. В семейния център ще работят  и детегледачки.


 


Сходни връзки

ОЧАКВА СЕ ДА СТАРТИРАТ 11 НОВИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди