изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 16:33 EEST
В детските градини започва обучение по китайски език    
Китай

Китайски език в детските градини - това ще е част от новата чуждоезикова програма за най-малките. И не е поредната реформа на образователното министерство, а е под егидата на Софийския университет и института “Конфуций”. Обучението ще стартира от тази есен само в детски градини, които искат да участват в проекта между Алма матер и Пекин. Разбира се, обучението по китайски език няма да е задължително, а при интерес от страна на родителите.В момента под ни часове се предлагат основно в частните градини.

Tianjin Тянцзин Китай P1030325



“Идеята е резултат на нашата обща работа с института “Конфуций”. Както знаете, ние сме изобщо един от първите университети, които имат такава структура”, обясни вчера пред “Труд” ректорът на висшето училище проф. Иван Илчев. В света са общо 400.
Институтът е получил цял етаж от сградата на вуза на ул. “Опълченска” и с пари на китайското правителство там ще се направи ремонт и ще бъдат обзаведени нови кабинети. В тях първо ще се обучават учителите, които ще преподават на най-малките. И сега в института се преподава китайски език, има курсове по старокитайски текстове и китайска калиграфия. Цената им е от 90 до 380 лева. В момента има сериозен интерес от страна на българските родители към източното изкуство, език и култура. На мода е и изучаването на корейски език.

 “Няма нищо изненадващо в това, за бъдещите млади хора ще е от изключително значение да знаят повече за азиатската култура и икономика”, коментираха експерти.

Много семейства виждали образованието на децата си в посока на азиатските вузове или отсега мислели да насочат децата си към работа в компании и с азиатско участие. Университетите в Азия от няколко години са в първите 20 на топвузовете в чужбина.
Най-силното училище, което преподава източни езици, е 18-о в София.
Софийският университет е и пред сключването на договор за обучение на дипломати в магистърска степен и с Берлин.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

В детските градини започва обучение по китайски език | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди