изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:02 EEST
Загиналият топпилот заспал зад волана, вадили тялото му на части!    
Новини„Беше страшно и кърваво! Вадихме трупа на парчета - буквално беше разполовен, на един колега му прилоша от гледката. Рязахме колата със специални машини, за да се доберем до загиналия”. Това разказа пред наш репортер участник в адското меле на автомагистрала „Тракия”, в което загина офицерът от резерва Светлан Стоянов.



Подполковникът от Стара Загора загуби живота си на 16 януари тази година. Около 21.30 часа на 104-ти километър в посока Пловдив 48-годишният военен пилот „лети” с фолксвагена си с над 100 километра в час. Той се натриса в движещия се пред него ТИР „Мерцедес”, зад волана на който е 39-годишен бургазлия. Тираджията Георги почти не е усетил удара на леката кола в огромната си машина. Все пак той разбира, че нещо става и започва да се оглежда къде да спре. В това време автомобилът се завърта и в него странично се удря друг ТИР, отново „Мерцедес”.

Мелето е ужасяващо

Леката кола на пилота се сплесква като хармоника между двата тежковоза. Въздушният ас умира на място. Бил е сам в колата, иначе е щяло да има и други жертви.

В полицията в Пазарджик, на чиято територия става инцидентът, е образувала досъдебно производство. Водещата версия е, че подполковникът е заспал зад волана. Другата гласи, че шофьорът се е разсеял и е загубил контрол над колата. Тя обаче е по-малко вероятната, смятат разследващи. Все пак Стоянов, дори да се е разсеял за миг, след като се удря в първия ТИР, щеше да направи някаква маневра и да се опита поне да избегне задния удар. Така че почти е сигурно заспиването му зад волана, казаха от полицията.

Вторият ТИР е управляван от 53-годишен австралийски гражданин. Той е видял какво се случва, как леката кола се е ударила в камиона пред него, опитал се е да спре, но заради тежестта не е успял. Фолксвагенът буквално е бил притиснат между двата тира като сандвич. Смята се обаче, че нито един от водачите на тежковозите няма вина за случилото се. И двамата шофьори са тествани за алкохол и наркотици, пробите са отрицателни. Мъжете не са били задържани. Ако досъдебното производство докаже вина, тогава ще им се търси съдебна отговорност. Австралиецът, шофьорът на задния ТИР,

плакал с глас

Човекът споделил, че повече от 20 години кръстосва пътищата на Европа, но такова чудо и такъв ужас не бил виждал, разказаха в потрес нашите източници.

Тялото на подполковник Светлан Стоянов е било откарано в Съдебна медицина - Пазарджик за аутопсия. Назначени са изследвания, които ще покажат дали във фаталния ден пилотът не е употребил алкохол или опиати. „Стоянов не беше любител на чашката, а за наркотици да говорим, е просто абсурд!”, коментират негови бивши колеги от авиобазата в Граф Игнатиево. Те споделят, че преди, когато са работили заедно, подполковникът често ги е карал с личния си автомобил на кафе или до Пловдив, до домовете им. „Беше изключително съвестен шофьор, не можем да се начудим как е станала тази трагедия! Каква ирония - да имаш хиляди километри летателни часове във въздуха, да нямаш нито едно нарушение, да оцелееш при толкова опасни полети и да си отидеш от катастрофа на магистралата!...”, не крият сълзите си коравите мъже, които не могат да прежалят колегата и приятеля, отишъл си без време.

Пазят хубави спомени за него. „Дори и сега, когато си беше в България, той идваше, виждахме се, комуникирахме постоянно. Когато имахме нужда от съвет, винаги се отзоваваше, беше голям професионалист, беше много награждаван с различни грамоти и медали”, споделят хората, които рамо до рамо с пилота са изпитали тръпката от летенето и са крили страха си от въздушни инциденти.

Подполковник Светлан Стоянов е

един от най-добрите военни пилоти на МиГ-21 в България

Работил е в авиобазите в Граф Игнатиево и в Узунджово. В Граф Игнатиево е бил началник на две отделения - „Летателно-техническа подготовка” и „Бойна подготовка”. Младите пилоти още говорят с респект и умиление как Стоянов с търпение ги е учил, говорил, успокоявал. В Узунджово асът е бил инструктор във Военновъздушните линии на Уганда пред последните години.  http://www.blitz.bg

ОЩЕ ЖИТЕЙСКИ ДРАМИ ЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА "ШОУ", КОЙТО ВЕЧЕ Е НА ПАЗАРА
 


Сходни връзки

Загиналият топпилот заспал зад волана, вадили тялото му на части! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди