изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:01 EET
Сидеров се отказа от имунитета си с подигравки    
ПарламентЛидерът на партия "Атака" Волен Сидеров се отказа от депутатския си имунитет, който му бе поискан от главния прокурор Сотир Цацаров заради скандала на летище "Варна". От имунитета си се отказаха и всички депутати от групата. Те подадоха заявленията си директно на председателя на парламента Михаил Миков.

Преди това обаче лидерът на "Атака" не си спести подигравателна тирада от трибуната на Народното събрание.

"Виждаме, че всичко в България вече е наред, това правителство осигури дори и топло време през януари, имаме много добър стандарт на живот, демографският въпрос е решен, чуждите монополи са изгонени, на първо място сме по човешко щастие. Има само един проблем - заради моя имунитет нещата в България не вървят", заяви Сидеров.

"ЕС е пред разпадане, дори има опасност да ни изключат, защото аз си поддържам имунитета. Нещо повече, може да стане и междугалактически проблем - извънземните бавят своя контакт със Земята, защото Волен Сидеров имал имунитет", продължи той.

Сидеров декларира, че ще си подаде заявлението, с което се отказва от имунитета, и го връчи на председателя на парламента. Последваха го депутатите от "Атака", които също дадоха заявленията си на Михаил Миков.

След тази пречка, която стоеше пред българската правораздавателна система, сега тя ще заработи като швейцарски часоник и ще започне да ликвидира престъпността, коментира Волен Сидеров. Той се обърна към прокурорите с апел както светкавично са реагирали на инцидента на летище "Варна", да реагират и на някои подадени сигнали като този за Бойко Борисов.

Той се обърна към депутатите от ГЕРБ и ги призова те също да заявят, че се отказват от своя имунитет. Сидеров заяви още, че няма да се случат очакванията на тези, които си мислят, че ще превърнат България в някаква джамахирия или колониална територия. Докато има български патриоти, това няма да се случи, а те се умножават, коментира той и допълни, че от омразата и плюнката се раждат още български патриоти.

Според Прокуратурата има достатъчно данни, че Сидеров може да бъде обвинен в две престъпления - хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай. Тя обаче не можеше да повдигне обвинение срещу лице, което се ползва с депутатски имунитет.

Варненският скандал със Сидеров имаше и дипломатическо измерение, тъй като в самолета за морската ни столица лидерът на "Атака" се държал агресивно с френската дипломатка Стефани Дюмортие.

Френското посолство поиска извинение, а Сидеров на свой ред заяви, че няма за какво да се извинява и сам поиска извинение от посолството.

Вчера Дюмортие, която ръководи Френския център във Варна, отново е била притеснявана - от екип на телевизия "Алфа", орган на националистическата партия.
http://www.vesti.bg
 


Сходни връзки

Сидеров се отказа от имунитета си с подигравки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди