изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:57 EEST
ПОДОБРЯВА СЕ СЪБИРАЕМОСТТА НА СТАРИТЕ ДЪЛГОВЕ    
Интервюта Това заяви за НДТ управителят на ВиК - Добрич, инж. Юлиян Иванов

- Г-н Иванов, подобри ли се събираемостта на натрупаните стари задължения от физически и юридически лица с въвеждането в експлоатация на кол-центъра?
- Все още е твърде рано да се правят някакви генерални изводи, но мога да кажа - да. За месец декември имаме повишена събираемост. За да мога да бъда по-конкретен с колко процента повече приходи имаме, на база работата на кол-центъра и трупите, които работят, изчаквам да минат поне още два месеца. Тогава ще можем да анализираме резултатите и да направим сравнение. Това, което държа да отбележа е, че много усилено работим в кварталите, където има съсредоточени жилища на роми. Там започнаха част от тях да сключват договори и да разсрочват плащания. Други пък плащат директно. Масово провеждаме кампания по проверка и монтаж на водомери и се надявам до месец-два да можем да кажем, че на сто процента има отчетност и събираемост.
- При откриването на центъра, заявихте, че постепенно ще увеличавате неговия капацитет. Има ли нови назначения?
- Стартирахме с пет души, сега вече в кол-центъра работят общо 9 души. Седем човека се занимават именно с подобряването на събираемостта на фирмата, а двама приемат и дават оперативна информация.
- Споделихте, че с излизането на фирмата на свободния енергиен пазар очаквате да се реализират икономии. Кога ще бъдат отворени ценовите оферти на участниците в конкурса за доставчик на електроенергия?
- Комисията ще отвори офертите в края на тази седмица и тогава на база на предложенията, ще изберем най-изгодната за нас оферта.
- Какви са плановете за инвестиции за тази година?
- Инвестиции ще правим само в умни технологии. Според средствата, които ще можем да си позволим на база на работата ни, съм планирал една малка част от средствата да бъде инвестирана в човешки ресурс - да бъдат проведени обучения на персонала. Почти около 50 на сто ще са инвестициите ни във високи технологии, а останалите 50 на сто - в техника. Планирам през тази година да закупя няколко джипа, произведени в Ловеч, както и 12 багера. Всичко това ще направим с цел подобряване на качеството и ефективността на работата на компанията.
- Известно е, че заплатите във ВиК не са високи. Смятате ли да заделите средства за увеличение на фонд "Работна заплата? Смятате ли да правите през тази година реорганизация във фирмата и съкращения?
- Нееднократно съм заявявал, че фонд "Работна заплата" ще расте поетапно. Тези, които покажат и докажат ефективна работа, ще имат увеличено трудово възнаграждение. Досега съм увеличил заплатите на инкасаторите 10 на сто, а на водомайсторите с 30 на сто. Що се отнася до структурирането - не планирам такова и няма да има съкращения.


 


Сходни връзки

ПОДОБРЯВА СЕ СЪБИРАЕМОСТТА НА СТАРИТЕ ДЪЛГОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди