изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:45 EEST
Китай затяга контрола над сайтовете за видеосподеляне в страната    
Китай Интернет потребителите вече са задължени да се регистрират с истинските си имена, ако искат да качват видеоклипове

Китайските интернет потребители вече са задължени да се регистрират с истинските си имена, ако искат да качват клипове в местни сайтове за видеосподеляне.

Новината беше обявена от Държавната служба за радио, филми и телевизия, която изпълнява решенията на Комунистическата партия в Китай. Международни анализатори твърдят, че партията затяга контрола над медиите и интернет, тъй като се опитва да потуши антиправителствените настроения в страната.

Обяснението на държавния регулатор е, че правилото влиза в сила, за да не бъдат допускани видеоклипове с вулгарно и сексуално съдържание, както и такива с прекомерно насилие.

Решението обхваща уебсайтовете за видеосподеляне, тъй като те са много популярни в Китай, а в момента имат около 428 млн. потребители. Освен това в тях гражданите често коментират и критикуват обществените проблеми в страната.

Комунистическата партия е насочила усилията си да ограничи всичко това, след като потребителите публикуват съдържание, което разкрива злоупотреби и корупция от страна на членовете на кабинета и други властимащи в Китай.

Затягането на контрола над онлайн общуването в страната започна още миналата година. Тогава партията заплаши със съд всички, които разпространяват „слухове“ в социалните мрежи. Малко по-късно Китай се опита да въведе правилото за регистриране с истинско име и при купуването на SIM карти за мобилни телефони.

http://www.bgonair.bg/

България - Китай 中国-保加利亚


 


Сходни връзки

Китай затяга контрола над сайтовете за видеосподеляне в страната | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди