изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:08 EET
Българското сопрано - добруджанката Кита Бончева, пя с Ал Бано в имението му Челини Сан Марко в Италия    
Култура Българското сопрано Кита Бончева, която от години работи в Брюксел, пя с Ал Бано в имението му Челини Сан Марко в Италия. Кита Бончева е председател на младежката неправителствена организация ИМКА Добрич, която разработва европейски проекти за насърчаване на младежкото участие, промотиране на европейски гражданство, демокрация и толерантност.

Това знаменателно събитие се случва буквално преди броени дни в Южна Италия, където заедно с представители на 9 европейски страни очарователната Кита Бончева е на официално посещение в имението на италианския певец. Тогава евроделегацията от девет държави, членки на ЕС, отива на официално посещение в района Пулиа, известен с хубавите си вина и зехтин. Програмата включва посещение на исторически места, институции и активни местни организации от Лече, Мезан, Бриндиси, Остуни. В Бриндиси, който е европейска столица на спорта за 2014 г., евроделегацията получава покана за повторно посещение през април.
В задължителната програма има и посещение и на имението на италианския певец Ал Бано Челини Сан Марко. Евроделегацията разглежда красивите градини и винарни в имението и се запознава с широка извадка от червени и бели вина, розе, шампанско и зехтин със специалната марка „Ал Бано Каризи“.
Там, за изключителна радост на всички, участниците се запознават лично със знаменития певец Ал Бано.
С чаровна усмивка Ал Бано разказва за последното си посещение в България през април миналата година. В личен разговор с българското сопрано Кита Бончева световноизвестният певец споделя, че храни много топли чувства към България.
По време на партито световноизвестният певец лично черпи с най-добрите вина от своята винарна, носещи имената на едни от най-известните му песни : „Либерта“, „Носталгия“, „Феличита“, изпълнени заедно с бившата му жена Ромина Пауър.
Когато Ал Бано се запознава с гласовитата българка, сам изявява желание да пеят заедно и остава очарован от гласа на Кита Бончева. След дуетно изпълнение на арията „Несум Дорма“ от операта „Турандот“, той сам дава тон за следващата песен в дует с Кита. Нашето момиче само акомпанира на пианото, докато двамата пеят „О, соле мио“. Вечно усмихнатата Кита Бончева и маестрото изпълняват още шлагерите на Ал Бано „Феличита“ и „Либерта“.
„Изключително щастлива съм от срещата си с Ал Бано, който е прекрасен човек. Той, също като мен, е усмихнат непрекъснато и положителен. Направи ми голям комплимент за гласа и двамата пяхме от сърце заедно. За мен остава незабравим спомен от тази вечер, в която пяхме не само неговите прекрасни хитове „Феличита“ и „Либерта“, но и класически репертоар – той с поп, а аз с оперна постановка. Уверявам ви, че гласът му, дори на 71 години, е все така свеж и прекрасен. Незабравима вечер!“, споделя българското сопрано Кита Бончева.







 
 


Сходни връзки

Българското сопрано - добруджанката Кита Бончева, пя с Ал Бано в имението му Челини Сан Марко в Италия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди