изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:27 EEST
ОБЯВИХА ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ, НО НЕ И ГРИПНА ВАКАНЦИЯ, В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ /ОБНОВЕНА/    
Новини Грипна епидемия е обявена в Добричка област, съобщи за НДТ директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Александър Щерев. Причината е високата заболяемост от остри респираторни заболявания /ОРЗ/ - покосени са над 240 на 10 000 души.

Грипната епидемия е обявена от областния управител Недко Марчев след предложение на директора на РЗИ. Тя влиза в сила от утре.
Независимо от предложението на здравната инспекция от понеделник – 27 януари, до петък – 31 януари, да се преустановяват учебните занятия във всички учебни заведения в областта, от РИО съобщиха, че засега няма да се обявява грипна ваканция.

По данни от тази сутрин в нито една от осемте общини от областта не е имало над 30 процента отсъстващи ученици, каквото е изискването за преустановяване на учебните занятия. Поради това не може да се обяви грипна епидемия, поне засега, обясни началникът на инспектората Дариела Вълканкина. Тя каза, че в зависимост от процента отсъстващи в понеделник сутринта, ще стане ясно дали учебният процес през следващите дни ще бъде преустановен.
Спират се детските и женски консултации, имунизациите, плановите операции, свижданията в болниците.
НДТ


 


Сходни връзки

ОБЯВИХА ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ, НО НЕ И ГРИПНА ВАКАНЦИЯ, В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ /ОБНОВЕНА/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди