изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:26 EEST
Крим излиза от Украйна?    
По света За такова решение са гласували 78 от 81 депутати, двамa са се въздържали и един е гласувал “против”, съобщава пресцентърът на Върховния съвет на АРК. В изявлението става дума, че за усложнената ситуация в страната е виновна опозицията.

“… Това е твърде висока цена за властните амбиции на политическите провокатори Кличко, Яценюк, Тягнибок. Те, прикривайки се зад интересите на целия украински народ и действайки от негово име, преминаха допустимата граница, провокирайки кръвопролитие”, се казва в изявлението.

Кримските депутати смятат, че центърът на Киев е зает от “изгладнели екстремисти”, а отговорността за кървавите събития в столицата “пада върху лидерите на опозицията като организатори на майдана и на техните поддръжници”.
“Евробюрократите, още вчера презрително осъждащи дейноста на ВО “Свобода” и обезпокоени от “тревожните тенденции в обществения живот на Украйна” във връзка с влизането в украинския парламент на тази политическа сила, днес се обединяват в противоестествена “политическа любов” с украинските неонацисти и техните съюзници, за да “се сдружат” срещу Русия”, се казва още в декларацията.
Депутатите от парламента се опасяват, че “Крим и жителите му ще се окажат под заплахата от насилствена майданизация и загуба на всички завоевания на автономията и нейния статус”.
“Ще ни заставят да се отречем от многовековната обща история с Русия, да забравим руския език, да живеем като “чужденци” и под нацистските лозунги да предадем подвига на нашите бащи и деди, които победиха фашизма. Опирайки се на волята на тези, които ни избраха, заявяваме, че няма да дадем Крим на екстремистите. Кримчани никога няма да участват в нелегитимни избори, няма да признаят резултатите и няма да живеят в “бандитска” Украйна! И тогава ние ще поставим въпроса за излизане на Крим от състава на Украйна”, е заявено още в декларацията.

Източник: www.e-news.in.ua

http://nikak.bg

 


Сходни връзки

Крим излиза от Украйна? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди