изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:47 EEST
Земеделец остана без имущество и бизнес след измама за милиони    
Новини Един от най-големите земеделски производители у нас остана без целия си бизнес и имущество след измама за милиони, съобщи bTV. Собственикът твърди, че активите му са прехвърлени виртуално и че вече няма контрол върху тях.

Павел Стоименов е един от 10-те най-големи земеделски производители у нас. Фирмата му обработва над 70 хил. декара земя и има оборот от около 20 милиона лева - но до преди Нова година. В началото на 2014-а разбира, че е продал фирмата си - без да знае.

„На 6 януари има договор за покупко-продажба на дяловете, моите дялове във фирмата. Аз тогава не съм бил въобще в България. Изкупени са ми дяловете. Вече не съм управител на фирмата. Сменен съм от тази длъжност от съвсем друго лице, което аз не познавам, не съм срещал и не знам. Този човек с един електронен подпис ми взе фирмата. Само с един електронен подпис за 50 лева", обяснява бившият вече собственик.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Той твърди, че никога не е виждал оригиналните документи, с които е осъществена мнимата сделка. Открива ги в Търговския регистър. Случайно. И за негов късмет само един ден, след като измамата е извършена.

„Ами, ако е някой чужденец и дойде след 6 месеца. И искаме чужди инвестиции. Ще дойдат инвеститорите да инвестират в земеделска земя. Кой ще дойде? Никой", възмущава се Стоименов.

В схемата е въвлечен и нотариусът Валери Манчев, който според документите е изповядал сделката за продажба на фирмата.

„Нямаме никакво участие в тази сделка или афера да кажем. Не съм бил в България и няма как да се подпиша. В моя регистър не съществуват такива удостоверявания", казва Манчев.

Междувременно измамниците започват да разпродават имоти на фирмата. Във Варна е регистриран мнимият нов собственик на фирма „АГРО - БЕЛ". Там обаче твърдят, че въпросният човек не живее в апартамента от 10 години. Жилището имало нов собственик.

„Преди бизнеса си го взимаха с бухалки, сега го взимат виртуално", заключава Стоименов. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, а Павел Стоименов се надява до произнасянето на съда фирмата му да не бъде разпродадена.  http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

Земеделец остана без имущество и бизнес след измама за милиони | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди