изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:14 EEST
Бареков поиска поне два мандата във властта    
Политика Два управленски мандата поиска лидерът на новоучредената партия „България без цензура” Николай Бареков. В края на първия мандат ще има референдум за Велико Народно събрание, обяви той.

В програмата на партията са връщане на прогресивното облагане и таблет за всяко дете, диференцирано ДДС за лекарствата и храните, както и достойни доходи на хората. Бареков обеща работни места за всички и заяви, че влиза в политиката, не за да отмъщава, а за да работи за хората.



"Ние искаме управление в рамките най-малко на два политически мандата. В средата на първия мандат, обещаваме рязко подобрение на икономиката и доходите. В края на този мандат ще поискаме референдум за Велико народно събрание, за да извършим реформи в съдебната власт и да намалим броя на народните представители", очерта плановете си новият политик.

Бареков оповести основните задачи, които си поставя партията. "Чрез подкрепа на малкия и среден бизнес и чрез правила за едрия, ние гарантираме икономически възход, а като следствие от него – осигуряване на работа и доходи, както и сигурност за майките, децата и българските пенсионери".



Благодаря ви за тази огромна чест и отговорност, с която днес ме натоварихте. Ще служа на интересите на българския народ и на вашето доверие, оттук до сетния си дъх. Така Николай Бареков прие лидерството на "България без цензура", което конгресът му гласува. Без нито един против и въздържал се, 3 211-те учредители му дадоха руля на партията.

Разбирам, че до голяма степен имаше известна предопределеност на този избор, но ще сме първата партия в България, която ще изгради своите лица и авангард около своя лидер, а не зад него, обясни новият политик. Той обеща "България без цензура" да създаде качествен политически продукт и да изтъкне силните страни на българската нация - работоспособност и интелигентност, съчетани с воля за по-добър живот. Бареков разчупи сценария на конгреса и реши да обяви двама от бъдещите си петима заместници в ръководството на партията – Ангел Славчев и Рада Коджабашева. После обяви списъкът с 31 имена, предложени за членове на Националния съвет на регионите, които бяха гласувани от конгреса. Гласуван бе и контролен съвет.



Бареков обяви още, че през март експерти на "България без цензура" ще гостуват на Ийнарс Репше в Рига. Още преди конгреса стана ясно, че се водят разговори с бившия премиер на Латвия и бивш финансов министър да бъде консултант на новата партия. При гостуването си групата ще стикова с него елементите на финансовата и социалната програма на "България без цензура".

Национален съвет:
Борислав Иглев, Борисляв Райчев, Васил Василв, проф. Величка Рангелова, Веселин Райчев, Виктор Митраков, Галина Петкова, Георги Балабанов, Даниела Колева, Десислава Балабанова, Десислава Тодорова, ген. Димитър Цветков, адв. Дяко Дяков, г-н Иван Гебрелиев, Ивелина Йосифова, Калина Крумова, Костадин Пандуров, Красимир Манов, ген Люцкан Люцканов, проф. Мирослава Кортенска Рада Коджабашева, Савина Дамова, Станислава Евтимова, Стефан Кенов, Тезджан Наимова, Теодора Стоянова, Хаик Гарабедян, доц. Христо Бозов и Юрий Величков.

Контролен съвет:
Мария Календерска, Магдалина Христова, Христо Цирков, Александър Милушев, Миглена Иванова.



УСТАВ НА ПП "БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА":
Уставът на "България без цензура" дава възможност всеки член на партията да може да бъде избран на ключова позиция от своите съпартийци. "За разлика от другите партии, където партийните назначения се спускат отгоре, в "България без цензура" нещата ще са обърнати, т. е. – както къщата се гради от основите към покрива, така и членовете на партията ще могат да се издигат според възможностите си и оценката на другите членове", коментира юристът Десислава Балабанова. Така ще бъде на ниво Общинско събрание, Областен съвет, Национален съвет на регионите и Изпълнителен съвет, поясни тя.

"Националният съвет на партията ние нарекохме Съвет на регионите. Името е избрано съвсем нарочно, тъй като политиката на партията е с приоритет към самите региони. ¾ от членовете на този Съвет ще се предлага от Общинското и Областното събрания, т. е. хората от даден регион, които са най-запознати с проблемите по места, ще имат място там", обясни юристът. Така в този "законодателен" орган на партията ще има максимална представителност на хората от съответните области.

Партията ще разполага с три национални ръководни органа. Това са Националният съвет на регионите, Изпълнителният съвет и Контролният съвет. Управленските органи на териториално ниво ще разполагат с Клуб, Общинска организация, а в по-големите градове ще има и Районен и Областен съвет.

Председателят на партията, според устава, може да има до петима заместници. Те ще се избират от Изпълнителния съвет по предложение на председателя.

В Националния съвет на регионите ще влизат по право председателят, членовете на Изпълнителния съвет, избраните от членовете на „България без цензура“, депутатите в националния и Европейския парламент, министрите, зам.-министрите, областните управители и техните заместници, президентът и вицепрезидентът. В него ще има и до 31 избрани пряко от Конгреса членове.

 


Сходни връзки

Бареков поиска поне два мандата във властта | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди