изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-06-04 @ 22:42 EEST
Китайски оракул: Сбогом, Змия, иде Конят! Край на заговорите    
Хороскоп През 2014-а много неща, които останаха скрити през мистериозната  Година на Змията, ще излязат наяве и ще има доста изненади, свързани с близкото минало. Край на задкулисните планове и непочтените заговори - нещата вече ще се наричат с истинските им имена.


С потрес мнозина ще установят, че това, което са възприемали по един начин през 2013 г., създава точно обратното впечатление през 2014 г. Умни планове, замислени миналата година, ще бъдат завършени сега. Настъпва време, в което няма да се действа “отвътре” и скришом от другите, а на ярка светлина - за добро или за лошо. Годината на Дървения кон започва на 31 януари. В света на суровата действителност нещата ще останат трудни, както през последните две години.

Но Конят ще донесе добра воля, любов и искрена солидарност, така че проблемите ще се понасят по-леко.
 А накрая, когато месеците си вървят, а нещата не се оправят, Дървеният кон ще извади лошия си нрав и инат.

Конфликтите и войните по света ще се ожесточат, тъй като Конят има войнствена жила, която ще се прояви. Хубаво ще е това да не се сбъдне, но в китайския хороскоп отиващата си Година на Змията е смятана за затишие пред буря и крехко примирие, което предхожда ужасна война.

Бунтарският дух на Коня, който въстава срещу потисниците, е една от най-свежите нови тенденции. В последните години това не стоеше на преден план - Заекът (2011) предпочиташе дипломацията, Драконът (2012) търсеше хармония и разбирателство, а Змията (2013) е майсторка да мине незабелязана.

Конят е съвсем различен. Има голяма уста, понякога прекалено, и колкото по-голяма несправедливост вижда, толкова по-силно скача срещу нея. Надарен е със сарказъм и силно чувство за хумор, което изважда от релси врага и привлича вниманието на околните. За да бъде в унисон с годината му, човек не бива да си мълчи и да извръща глава настрани, а смело да се бори.

През Годината на Коня лесно се прекалява и се правят тежки грешки в изчисленията. Докато при Змията имаше мятане на примки и повече или по-малко контролирани провокации, Конят кара властващите да прескачат браздата, без да го осъзнават.
Отнесено към конфликтите, това може да тласне някои към безумни действия... През този период лесно ще се губят документи и ще се действа импулсивно.

В изкуствата и развлеченията ще се появят нови стойностни тенденции с известен бунтарски и протестен стил. Не един певец, актьор и спортист ще застанат на страната
на потиснатите  и ще скочат срещу тираниите. Но за всеки случай тези храбреци трябват да си подготвят план Б за измъкване от врага. Конят е смел и понякога изпада в грешката да се бие с голи гърди, без да мисли за възможно стратегическо отстъпление навреме. Затова трябва да се внимава - много неща могат да се постигнат не в стил камикадзе, а просто като се използва главата.

Но не всичко ще е войни, кризи и конфликти. Конят може да е груб, но е благородно животно. Ще процъфтяват благотворителни и солидарни каузи. Ще се осъществи реален напредък в техниката и медицината, по който се е работело от известно време, но именно през 2014 г. постиженията стават достояние на обществеността.

От друга страна промените често ще съдържат прекомерен оптимизъм или фантазия и ще бъдат подкрепяни от хора, залитащи към утопията. В Годината на Коня трябва да се полагат усилия за обективност и прагматизъм особено когато става въпрос за вземането на важни решения. И да се внимава за подвеждащи реклами и сензационни твърдения, тъй като ще е много лесно изгубването във фантазии, без да се стига доникъде.

Дървеният кон носи много въображение и артистичен талант. За него са изключително важни сантименталните въпроси и човешките отношения, може да се каже, че е хуманист.
Годината е особено подходяща за търсене и намиране на голямата любов. Също и за разгаряне на чувствата и задълбочаване на връзките.

Важно е хората да се опитат да се групират с единомишленици и да работят в екип. Това може да се изрази и като укрепване на отношенията в семейството или със стари приятели. Каквото и да е, времето изисква обединяване на хората за общ напредък. Ако някой опитва да прави всичко като единак, няма да стигне далеч. В години като на Змията този подход действа, но при Коня носи проблеми - изолиране и затъване в нереален свят.

Настъпва времето на смелите, тръгнали на лов за хубави неща и истината. Конят цени честността и искреността и възнаграждава онези, които проявяват тези качества в неговото царство.

Ключът към успеха зависи също от усилената работа и постоянството. Това се удава много добре на Коня, който така постига целите си. Но често хората наоколо се взират само в победите му и пропускат огромните усилия, които е положил, за да стигне до трофея. Както е казал и народът: Добрият кон сам си изкарва зобта.

Творчеството процъфтява в Годината на Дървения кон. Ако животът ви е запратил по скучните пътища на работата в офис или в сивия град, 2014-а дава възможност да го промените.

Започнете лека-полека с отдих на открито, за да направите скока догодина с Дървената коза, която ще ви качи на планината. Но преди това да кажем сбогом на Водната змия и да се метнем на галопиращия Кон. Приятна езда през 2014 година!

 1954: Бомби, рокендрол и Годзила

Предишната Година на Дървения кон - 1954-а, е доста оживена и почти не оставя време за скучаене. Тя започва с четирима пуерториканци, които нахлуват с изстрели в Капитолия на САЩ, но май не убиват никого - типичен зрелищен и скандален ход на Коня.

След това американците решават да изпробват водородни бомби, а  тогавашният Съветски съюз отвръща с тестове на термоядрени бомби.
Междувременно започва производството на  първите цветни телевизори и първите транзисторни радиа. Виетнамската война тръгва зле за Запада с няколко поражения на Франция (именно заради провала на Франция във Виетнам САЩ влизат в тази война).
В света на изкуствата тогава се ражда рокендролът  със записа на  Rock Around the Clock  на Бил Хейли.

Като цяло светът се тресе. Има няколко преврата,  ръководени от ЦРУ в Латинска Америка - в Гватемала и Парагвай например. В САЩ започва лов на вещици и всеки човек, позволил си критика, е смятан за комунист. Един ден самолетоносачът “USS Бенингтън” пламва от 4-те си страни в Масачузетс и 103-ма морски пехотинци изгарят живи...

През 1954 година е основан клубът на Билдербергите (лошите също знаят, че съединението прави силата) и прави първата си сбирка.
Не всичко обаче е лошо. През тази година в Щатите забраняват училищата, разделени по пол  - типичен знак за времето на Коня. Той не понася да се бойкотират партньорските отношения, особено когато това започва в детството.

Продължавайки морските събития, САЩ пускат  първата си атомна подводница - USS Nautilus, а в Япония тайфун потопява много кораби, в един от които - “Тоя Мару”, се удавят над 1100 души. Изобщо 1954-а е година на много морски произшествия.
Започва да се създава това, което днес е Европейски съюз, със споразумението от Париж, което прилага т.нар. Брюкселски договор - още един добър пример за тенденцията хора да се обединяват за обща цел в година на Дървения кон.

Тогава започва и войната за независимост на Алжир срещу френската колониална власт. Вижда се, че тази година не е много благоприятна за французите - отвсякъде ги притискат и Дървеният кон като че ли не им е приятел, кой знае защо... В поредицата удари, които Франция понася,  е и изхвърлянето  от Лаос, обявил своята независимост през 1954 г.

И докато дрънкане на оръжие се чува по целия свят, в Япония излиза прочутият филм “Годзила” - можеше да се очаква, че такова чудовище ще има конско влияние.
Ако се върнем към конфликтите, на Корейския полуостров се установява напрегнато и нестабилно спокойствие, което продължава вече 60 години. В същото време е подписан договорът за взаимна помощ между Тайван и Съединените американски щати, което създава друга ситуация, проточила се до наши дни.

В сферата на творческите инициативи, които времето увенчава с успех, е откриването на първия Burger King в света - в Маями. През 1954 година в Германия е изобретена и първата електрическа кафеварка.  http://www.24chasa.bg

ВАШИТЕ ХОРОСКОПИ ЗА 2014 Г. - ГОДИНАТА НА ЗЕЛЕНИЯ ДЪРВЕН КОН

 


Сходни връзки

Китайски оракул: Сбогом, Змия, иде Конят! Край на заговорите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди