изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:08 EEST
В Силистра ограничиха движението на тежкотоварни автомобили    
Новини След заседаниe, Кризисният щаб на област Силистра не обяви бедствена обстановка, но ограничи движението на тежкотоварни автомобили по пътищата.

Кметовете на общини ще решат дали в понеделник на териториите им ще има учебни занятия в училищата и в детските градини; работните екипи по пътищата, В и К и елзахранване да работят непрекъснато, за да не бъдат прекъсвани съответните връзки, реши още щабът при областния управител.

Стана ясно, че над 30 машини работят по основните пътни направления от Силистра за Добрич / Варна и Шумен, а подизпълнители имат ангажимент към страничните пътища.

Главните направления са проходими при тежки зимни условия. Т.нар. тапи с преспи, някои над 1,4 м., са се образували на главния път за Добрич при обходния път от Русе край Силистра, както и при хан „Дълбоки“ на главния път за Русе.

Проблемни отсечки има между Ситово и Дулово, от Главиница за Зафирово, както и още от Силистра за Проф. Иширково, край язовира на село Сокол по пътя за Главиница.

Трудно се движат автомобили между Поляна и Попина, където дори снегопочистващата техника е закъсала. От събота вечерта е затворен пътят Старо село – Кубрат. Основният проблем са навяванията.

На румънска територията обстановката е още по-тежка, поради което край Силистра не работи тамошният ферибот. Без ток е половината село Айдемир, като проблеми има и в село Ветрен.

Отделно без ток са няколко населени места в община Тутракан, в които по същата причина няма и вода, но се работи по отстраняването на проблема. В същата община е възможно проблемът да се разшири предвид обстановката. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

В Силистра ограничиха движението на тежкотоварни автомобили | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди