изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:02 EEST
Сняг на север, дъжд на юг, пролетта идва на 10 февруари    
ВреметоСняг, дъжд и минусови температури ще се омесят през тази седмица. Дългоочакваната зима е в разгара си и ще продължи поне до 10 февруари, прогнозира за "Преса" Симеон Матев от TV-MET.
Albena/Албена Последното юлско утро на 2012 г. Снимка: Йоанна ДуковаTiffany Taylor PB 37003 с. Тюленово, община ШаблаAshlynn BrookePN 379-12 20.12.2012 ДОБРИЧ: Краят на света дойде с един ден по-рано в Добрич. Снимка Йоанна Дукова

Днес в Североизточна България и по морето ще вали сняг, а силният вятър ще е виновен за образуването на преспи и поледици. В останалата част на страната ще преобладава облачно време, като максималните температури няма да минат нулата. 

Във вторник ще е мразовито и мъгливо. Привечер отново ще завали сняг. В Северна България в сряда снежната покривка ще достигне 15 см., а в южната част на страта ще е дъждовно с условия за поледици. В четвъртък валежите ще спрат, а термометрите ще показват от минус 8 на север до плюс 5 на юг. 

В петък ще е мъгливо и облачно над цялата страна. В събота живакът ще тръгне нагоре и на юг температурите ще се повишат до +8 градуса, а на север до +2 и ще има валежи от сняг, които ще се усилят в неделя.

В началото на следващата седмица синоптиците предвиждат нови обилни снеговалежи. След 5 февруари времето ще се стабилизира, а слънцето все по-често ще си пробива път през облаците. Следобедните температури ще са между 2 и 7 градуса над нулата, а по-високите полете от 0 до 3. 

Пролетта ще дойде на 10 февруари. Валежите ще спрат, а през деня живакът ще се покачва до приятните 10-15 градуса, прогнозира Симеон Матев. 

Агрометеоролозите от TV-MET отбелязват, че падналият сняг е златен за ниви и плодни дървета. Той е паднал точно навреме и ще се отрази добре на растенията, които бяха провокирани към по-ранно събуждане от необичано топлото време.   http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Сняг на север, дъжд на юг, пролетта идва на 10 февруари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди