изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:50 EEST
Спасиха майка и бебе от преспите във Вълчи дол    
НовиниМайка и бебе са спасени, след като закъсали в преспите на път за Вълчи дол. Кметът на града Пенка Йорданова обяви бедствено положение заради влошената зимна обстановка, съобщава „Топ новини Варна”.

Всички населени места на територията на общината са изолирани от света, пътищата са непроходими и не могат да бъдат обработвани заради силния вятър и снегонавяванията.

"Цял следобед сме вадили хора от закъсали автомобили в преспите", разказа кметицата. Аварийните екипи все още се опитват да достигнат до микробус с работници, закъсал в преспите между селата Добротич и Михалич.

В сградата на община Вълчи дол е оборудван временен подслон, където се настаняват хора, които не могат да се приберат по домовете си. Засега там са приютени майка, бебе и двама възрастни от Стефан Караджа, които са закъсали в преспите на път за селото.

С напредването на вечерта зимната обстановка във Варна и региона постоянно се влошава. Критично е положението в общините Провадия, Ветрино и Дългопол, съобщи областният управител Иван Великов.

Губернаторът няма информация за бедстващи хора, както и за населени места, останали без ток и вода. Заради заледяванията във Варна временно бе затворен пътят за квартал Виница, където в късния следобед закъса автобус №31. Верижна катастрофа с 5 автомобила затруднява движението на бул. "Цар Освободител", в района на МБАЛ "Света Анна". При инцидента няма пострадали.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Спасиха майка и бебе от преспите във Вълчи дол | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди