изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:29 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА МВР


София. От столичната полиция призовават шофьорите да не оставят без надзор автомобилите си с включени двигатели. С падането на температурите през последните дни в столицата зачестяват т.нар. „кражби на ключ”, при които автомобилите биват отнемани за минути, след като собствениците им ги оставят с работещ двигател, за да загреят. Столичните полицаи предупреждават шофьорите да бъдат особено внимателни  и да не оставят колите си в работещ режим или с ключ на таблото, дори когато слизат от тях само за да заключат гаража си, да си купят кафе или вестник.

Трима са задържани за разпространение на наркотици при специализирана операция, проведена от служители на сектор „Наркотици” - СДВР на територията на столицата. В района на бул. „Никола Мушанов” били арестувани двама от тях – софиянците С.Г.-Чочо /28 г./, познат на полицията с криминални прояви за наркотици, и М.И. /36 г./, известен с прояви за наркотици и кражби – които се придвижвали с лек автомобил „Алфа Ромео”. При извършен обиск в С.Г. полицаите открили 54 топчета с прахообразно вещество, а от М.И. иззетите топчета били 45. Същия ден на бул. „Княгиня Мария Луиза” бил задържан и техния „колега“ П.П.-Пачи /40 г./, докато пътувал с лек автомобил „Опел Вектра”. Столичанинът е регистриран за нанасяне на тежка телесна повреда. При последвалите процесуално-следствени действия от жилищата на тримата са иззети компютри, мобилни телефони, пари и записки. В дома на С.Г. са открити и пликчета, съдържащи тревиста маса. Експертно изследване показало, че иззетите вещества са 14.12 грама хероин и 27,28 грама марихуана. По случая било образувано досъдебно производство. След доклад на събраните по случая материали в Софийската градска прокуратура, С.Г., М.И. и П.П. са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 354а от НК. И на тримата е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”. 

Кюстендил. Четирима мъже от кюстендилския квартал “Изток” влезли във физическа саморазправа със служители на РУП - Кюстендил. Малко след 20.00 часа снощи на ул. “Софийско шосе” полицаите дали сигнал на двама мъже да спрат каруцата си, натоварена с метални предмети. В желанието си да избегнат полицейската проверка, те направили неуспешен опит да избягат с каруцата по черен път в района. След като били спрени, към бегълците се присъединили още двама души. Четиримата нападнали служителите на реда с удари,  ритници и закани. Полицаите възпроизвели предупредителни изстрели. За задържането на нападателите се наложило и използването на физическа сила и помощни средства. Арестуваните - братята Ю.А. /33 г./ и Б.А. /40 г./,  баща им А.Т. /66 г./ и Д.М. /21 г./ - са известни на полицията с множество противозаконни деяния и осъждани. Двамата братя и Д.М. ще останат в ареста за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Велико Търново. 59-годишен столичанин е обвинен в измама на 13 граждани от област Велико Търново. Работата по случая е започнала в полицейското управление в старата столица още през 2009 г. В хода на разследването е установено, че в периода от юли 2007 г. до месец февруари на следващата година криминално проявеният за измами С.Р. успял да заблуди 13 учители в различни средни училища на територията на област Велико Търново, че чрез него могат да заплащат дължимите семестриални такси за дистанционна форма на обучение през учебната 2007/2008 г. във висше учебно заведение в Благоевград. За семестър софиянецът им поискал по 400 лева. Една част от тях превел на учебното заведение, а останалите прибрал за себе си. Така С.Р. ощетил преподавателите с общо 5484 лева. Когато разбрали за измамната схема те потърсили съдействие от полицията. След проведени действия по разследването криминалистите влезли в дирите на извършителя. Той е привлечен в качеството на обвиняем за извършена измама, при условията на продължавано престъпление. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

Наркотични вещества установиха служители на РУП – Велико Търново и Елена. Тази нощ, около 00.10 часа, на кръстовище между улиците „Иван Хаджидимитров“ и „Генерал Сава Муткуров“ е извършена полицейска проверка на двама мъже. Виждайки служителите на реда, 20-годишният Д.С. изхвърлил в снега кафяв хартиен плик, свит на топче. В него са установени 2,5 грама амфетамин. Младият мъж е задържан за срок до 24 часа. Канабис установиха и служители на РУП – Елена при проверка на граждани в лек автомобил. Вчера в центъра на Златарица униформените забелязали лек автомобил „Ситроен“, паркиран неправомерно на площада. В колата пътували двама мъже. При извършена проверка у 31-годишния Г.Х. от Златарица са открити две цигари с тегло около 1 г, които след направеният полеви наркотест реагирали на канабис. Мъжът, който е известен на полицията и осъждан за идентични престъпления, е задържан за срок до 24 часа. По двата случая са образувани бързи производства.

Хасково. Нелегално пренасяне на забранени стоки установиха икономическите полицаи. На 29 срещу 30 януари те извършили проверка на товарен автомобил на ГКПП - Капитан Андреево. Целта на проверката била пресичане и предотвратяване на закононарушения, свързани с нелегален пренос на забранени стоки през границата. В хода на операцията, с искане за щателна митническа проверка е проверен турски автобус „Мерцедес”, шофиран от 43-годишен водач от Турция. В багажното отделение на автомобила са открити 150 кг желирана субстанция за пушене на наргиле и 393 парфюма с надписи на защитени търговски марки. Полицаите са установили и 50-годишния турски собственик на стоките, пътуващ като пътник. Вещите са иззети с протокол за доброволно предаване. Образувано е досъдебно производство. За констатирани нарушения са уведомени служители на РДАА-Хасково, които след извършена проверка са съставили на шофьора на автобуса два акта - за нарушаване на разпоредбите на европейски регламент и по ЗДвП.
 
Двама мъже от Любимец са задържани за кражба. Тази нощ към 0,30 часа в полицейския участък в града бил получен сигнал, че се извършва кражба на елементи от мост на река Бисерска. Изпратеният автопатрул задържал на мястото двамата 20- годишни местни жители. С помощта на резак, захранван от бутилки с пропан бутан и кислород, двамата връстници успели да отрежат 19 стоманени подпори на моста. По случая е образувано бързо полицейско производство.

31-годишен харманлиец е задържан за съхранение на дрога. Снощи, около 20.00 часа, в кафене на булевард „България” в Харманли, криминалистите са извършили проверка на мъжа. При вида на полицаите, той изхвърлил на земята до него полиетиленов плик с бяло прахообразно вещество с тегло около 30 грама. При направения полеви наркотест, то реагирало на амфетамин. Познатият на органите на реда мъж е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Благоевград. Служители на РУП – Сандански задържаха мъж за притежание на канабис. Управляваният от С.Г. /32 г./ лек автомобил „Фолксваген Голф“ бил спрян вчера, около 15.30 часа, в района на бензиностанция на път Е-79, в близост до Сандански. В хода на проверката, в пепелника на автомобила, било открито полиетиленово пликче, съдържащо около 0,87 г зелена тревиста маса, реагирала положително на канабис при полевия наркотест. Жителят на с.Марикостиново е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

ГДПБЗН. Днес, около 2.10 часа, в благоевградското Първо РУП е получен сигнал за възникнал пожар в апартамент на жилищна сграда в централната градска част. В хода на гасителните действия, в една от стаите на жилището, пожарникарите открили тялото на 66-гдишния собствени
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди