изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:00 EET
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ЧЕСТВА 15 ГОДИНИ    
Новини

Настоящият областен управител и негови предшественици смятат, че длъжността трябва да е избираема



По повод 15-годишнината от основаването на областна администрация - Добрич, настоящият областен управител Недко Марчев покани на среща - разговор всички заемали поста от основаването на институцията. На поканата му се отзоваха проф. д-р Димитър Камбуров, ръководил администрацията в периода 2000-2001 г. и Иван Иванов - заемал поста областен управител от 2001 до 2005 г. На срещата бе поканен и присъства и Драгой Драгоев - дългогодишен главен секретар на администрацията. Пред всички тях настоящият губернатор Марчев отчете, че са запазени добрите практики, като се върви напред и се надгражда върху постиженията. Уважилите поканата проф. д-р Д. Камбуров и Иван Иванов, а и самият Марчев в отговор на питане на медиите заявиха, че личното им мнение, че длъжността областен управител трябва да бъде избираема. Проф. Камбуров изтъкна, че вече 20 години тази длъжност е чисто политическа и добави, че според него, страната ни още не е провела административната реформа. "Не е нормално да има общини като Добрич и Ямбол, към които няма нито едно село. Не мога да се съглася също, че трябва да има област Търговище и област Разград до нея". В подкрепа на думите му Ив. Иванов допълни: "Освен длъжността на областния управител, според мен, изборни трябва да са още и длъжностите в съда, прокуратурата и сигурността. Смятам още, че Конституцията ни вече е остаряла и има много несъвършенства". Той добави още, че неминуемо трябва да стигнем до европейската политика - Европа на регионите, и в нашата страна да функционират 6-те планови района като администрации. Настоящият областен управител на Добрич също заяви, че той лично смята, че длъжността трябва да е избираема и посочи, че това е така дори в съседна Румъния. Що се отнася до териториалното деление на страната, Марчев заяви, че за него това е постижимо в средносрочна или дългосрочна перспектива.

Бившите губернатори получиха от настоящия си колега почетен плакет, а Марчев получи такъв от името на колектива на администрацията.

 


Сходни връзки

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ЧЕСТВА 15 ГОДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди