изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:44 EET
Наш офицер пое инвестициите в НАТО    
НовиниНай-старият действащ комитет на НАТО ще се управлява от български офицер. Полковник Константин Нестеров бе избран единодушно за председател на Комитета по инвестициите на Алианса, стана ясно вчера. "Невероятен успех, трябва да сме изключително горди", коментира новината пред "Стандарт" военният министър Ангел Найденов. По негови думи избирането на българския кандидат е признание за цялостната успешна дейност на страната ни и на Министерството на отбраната в различните органи на НАТО.


Полковникът в момента е началник на отдел в дирекция "Отбранителна политика" във ведомството. Нестеров има опит и като национален представител в комитета, както и в други управляващи и формиращи ресурсната политика и планиране органи на Алианса. Новия си пост той ще заеме през септември.
Главната задача на комитета е създаване на отбранителна инфраструктура. На неговите заседания се постига консенсус по финансирането на бойните и отбранителни дейности на Алианса. Само за тази година са оторизирани за изпълнение проекти в размер на около 1.5 млрд. евро. Годишният таван на разходите на комитета, начело с полк Нестеров, е 800 милиона евро.
Военният министър уточни още, че активното ни участие в комитета е подобрило противовъздушната отбрана на България и е повишило способностите на военновъздушните ни сили. Модернизирането на авиобаза Безмер също ще може да бъде осъществено благодарение на фонда, управляван от комитета. "За изтеклите 10 години бяха реализирани редица проекти, които при други условия не бихме могли самостоятелно да финансираме", посочи министър Найденов.
Васил ШУШКОВ

http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

Наш офицер пое инвестициите в НАТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди