изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:37 EET
Ново проучване: БСП и ГЕРБ са с изравнени сили за евроизборите в рамките на 19%    
Европейски съюзПроведено в периода 24- 31 януари социологическо проучване на Института за модерна политика сочи, че на евроизборите двете основни партии – БСП и ГЕРБ ще са с изравнени сили, като преднината на социалистите е 0.4%.

За БСП биха гласували 19.4%, за ГЕРБ – 19%, твърдят социолозите. Трета политическа сила е „България без цензура”, заедно с ВМРО и ЗНС с 5.5% от гласовете., докато Реформаторския блок е с 4%.

Новата формация АБВ е с 1%, малко пред нея с 1.1% е „Атака” и коалицията на Валери Симеонов, която взима 1.3% от гласовете.

Работата на действащото Народно събрание се оценява положително едва от 7,2% от запитаните, докато повече от половината – 58,4% дават напълно отрицателна оценка.

Не са малко и хората – 24,1%, които определят оценката си като „нито положителна, нито отрицателна“. Всеки десети (10,2%) заявява, че не може да прецени как Народното събрание се справя със своите конституционни и обществени задачи.

Проучването регистрира положителна оценка за работата на държавния глава от 16,5% от анкетираните и неодобрение от 35,3%. Висок е процентът на хората, според които дейността на президента не може да се определи нито само в положителна, нито само в отрицателна посока – 33,7%. Други 14,5% от анкетираните заявяват, че не могат да преценят. / http://www.blitz.bg/


 


Сходни връзки

Ново проучване: БСП и ГЕРБ са с изравнени сили за евроизборите в рамките на 19% | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди