изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:29 EEST
116-метров небостъргач бе взривен в Германия (видео)    
По света116-метров небостъргач, в който от 70-те години на миналия век насам са се разполагали учебни помещения на Франкфуртския университет „Йохан Волфганг Гьоте", бе разрушен с контролиран взрив, пише "Франкфуртер алгемейне цайтунг". Досега в Европа не е разрушавана толкова висока сграда.

10 000 души наблюдаваха от безопасно разстояние във Франкфурт как един от символите на студентския живот в града за броени секунди се изравни със земята.
Университетската кула, както я наричат в Германия, е построена през 1972 година. Разчетената за 2500 студенти, 38-етажна сграда тогава била най-високата и модерна в града.

Премахването на сградата започна още през юли миналата година, но жителите на разположените в съседство сгради се оплакаха, че дейностите се провеждат бавно, във връзка с което бе взето решение да се прибегне до използването на взривни устройства.

За разрушаването на основната носеща конструкция са били нужни 950 кг взривни вещества. От полицията съобщават, че не са възникнали неочаквани инциденти по време на разрушаването. http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

116-метров небостъргач бе взривен в Германия (видео) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди