изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:31 EEST
Вятър от югозапад руши инверсиите и носи топло у нас - до +15 през уикенда    
ВреметоПрез следващите дни ще настъпи прогнозираното затопляне у нас, като към края на седмицата максималните температури ще достигнат +15 градуса. Едва ли може да се очаква нахлуване на хладен въздух от север, тъй като и руските метеоролози прогнозират внезапно затопляне дори в Москва, която през последните дни бе скована от кански студ, надхвърлящ минус 30 градуса.
Балчик 29.01.2012 Снимка: Йоанна ДуковаБалчик 29.01.2012 Снимка: Йоанна ДуковаЛара Стоун / Lara StaneЗлатка Кисиова / на 35 години - Червената Златка/. Най-лошото момиче е от Пловдив, семейна е и с дете. Тя получи и голямата награда на конкурса - ваучер за естетични процедури на стойност 5 000 лв., предоставен от хирургична болница Skin Systems. Короната й бе връчена от миналогодишната победителка Ивелина Прунова.

През следващото денонощие над по-голямата част от страната ще се задържи със значителна облачност, без съществени валежи. Утре в следобедните часове над Горнотракийската низина облачността ще се разкъса. Над Югозападна България през нощта ще бъде предимно ясно, а през деня предимно слънчево. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.  Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 7° и минус 2°, а максималните – в Северна България между минус 2° и 3°, в Южна – между 3° и 8°. В София минимална температура около минус 5°, максимална – около 3°. Над Черноморието ще се задържи предимно облачно, но без съществени валежи. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха – между 2° и 7°. Температурата на морската вода е 3°-6°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа силен югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра – около минус 3°.

В сряда значителна ниска облачност ще има над западната и централната част от Дунавската равнина, там и температурите ще остават доста по-ниски. Над останалата част от страната облачността ще е разкъсана, с най-много слънце над югозападните райони. Вятърът ще се ориентира от югоизток и юг и ще е слаб.
В четвъртък повече облачност ще има над западните райони, а повече слънчеви часове - на изток.

През нощта срещу петък и в петък преди обяд в Северна България вятърът временно ще се ориентира от запад, облачността чувствително ще намалее и инверсиите ще се разрушат. Впоследствие вятърът ще стане югозападен, в Източна България ще се усили до умерен и дневните температури ще достигат 10° - 15°.

Внезапно затопляне до нула градуса на фона на повишено атмосферно налягане се очакват тази седмица в Москва, заяви пред РИА Новости специалист от метеорологичния център "Фобос".

През последната седмица на януари руската столица беше ударена от необичайни студове, като в някои дни температурите паднаха до 10-15 градуса под нормалните за този период от годината. Отслабването на студовете, което започна в Подмосковието в края на седмицата, ще продължи и тази седмица. Ще има разкъсана облачност и на места лек сняг.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Вятър от югозапад руши инверсиите и носи топло у нас - до +15 през уикенда | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди