изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:00 EEST
Путин укроти агресивен леопард, който нахапа журналисти    
По светаПрезидентът на Русия Владимир Путин е влязъл днес в клетка с леопард. Държавният глава намерил с хищниците общ език, а някои от журналистите, които са го придружавали, не успели и получили синини и драскотини, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.
Президентът на Русия Владимир Путин е влязъл днес в клетка с леопард. Държавният глава намерил с хищниците общ език, а някои от журналистите, които са го придружавали, не успели и получили синини и драскотини, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.


Президентът е посетил Центъра за развъждане и рехабилитация на предноазиатски леопарди. Държавният глава сам е карал Лада Нива, а с него са се возили президентът на Международния олимпийски комитет /МОК/ Томас Бах и известният френски скиор Жан-Клод Кили. Директорът на центъра Умар Семьонов е описал на гостите живота в него през последните няколко години, откакто Путин е бил на посещение тук за последен път. Семьонов е показал видеозаписи и снимки, разказал е как изучават леопардите, как се формират двойките за развъждане, как се гледат животните. Той подробно е описал как протича денят на хищниците - от храненето до чифтосването. Семьонов е казал например, че възрастните леопарди могат да се чифтосват до 274 пъти на седмица. "274 пъти! - вземай пример" - впечатленият руски президент Путин се обърнал с тези думи към един от журналистите.

След като е показал снимки и видеозаписи, Семьонов е поканил гостите да разгледат отблизо животните в клетките им.

В едната леопардът е бил под карантина и не е отишъл при гостите, а само ги е наблюдавал от леговището си. В другата обаче хищникът е бил активен и се е хвърлил към оградата, защитавайки територията си. Този леопард вече е имал малки и то само самци.

В третата клетка е бил настанен един от 4-те леопарда на центъра - 6-месечният Гром. Пред вратата гостите вежливо са отстъпвали ред на останалите, което е изглеждало доста двусмислено.

Оценявайки шегата, Путин, Бах, Кили и съпровождащият ги Дмитрий Козак влезли в клетката. Вицепремиерът е направил това пръв. Той е казал, че вече е изпълнил мисията си и няма значение какво ще се случи с него.

Заедно със Семьонов Путин се е приближил до малкия леопард, който видимо е бил нервен заради многото неочаквани гости. Все пак Гром е дал на президента да го погали, макар да се е опитвал да ръмжи срещу посетителите.

Гром най-много се е подразнил от журналистите. В даден момент животното се е уморило от щракането на фотоапаратите и се е нахвърлило на журналистите. Леопардът одраскал ръката на единия и впил зъби в коляното на другия. По-сериозни инциденти е нямало, тъй като журналистите са побързали да напуснат клетката.

Путин е прекарал при леопарда още известно време, галейки го и опитвайки се да го успокои.

Президентът е обяснил, че обича животните и те, очевидно, го разбират.

actualno.com
 


Сходни връзки

Путин укроти агресивен леопард, който нахапа журналисти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди