изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:49 EEST
Мръсните тайни на развратния Василий    
Общество Монахът избирал 30-годишни за прелюбодеянията си, преподавал сексуални вероучения в апартамента си в София

„Излизат нови и нови секскомпромати около монах Василий”. С тези думи започвам разговора си с бившата послушница, която „ШОУ” представи в миналия си брой. Мария Иванова е една от жертвите на палавия расоносец. Тя е и една от малкото, които успяват да избягат - след 6-годишно робство в манастира, в което е била измъчвана, тероризирана и обсебвана. „Не се учудвам - Василий обича и секса, и парите. Обект на посегателствата му през годините са все жени около 30-те. По по-възрастни не си пада”, разказва ни жената, която днес работи като преводачка.

Проверка на репортера ни показа, че Калоферският манастир, откъдето тръгна скандалът, все още е затворен под катинар. Никой не влиза и не излиза оттам. Не се допуска дори и кметът на Калофер Румен Стоянов!

Покритите и задкулисни неща ни накараха да се свържем отново с Мария Иванова, която първо 6 години е била послушница в София, а след това - в Калофер. Изповедник и на двата храма е бил именно Василий. Иванова застана отново пред народното издание, защото освен нея проговориха и други обитателки на манастирите. Всички те разказват за арогантността, обсебващото поведение и неспирния апетит към пари и секс на развратния монах.

„Има една жена, Мари. Няма да казвам фамилията й, защото е омъжена и адски се притеснява Василий да не й отмъсти. Мари много си изпати от така наречения монах. Преди няколко години той си беше направил фирма за книгоразпространение. По закон обаче монасите нямат право да регистрират фирми, затова той я беше регистрирал на името на жената. Фирмата се казваше „Подворие”. Мари работеше като учител в Семинарията. Той я принуди да напусне и тя отиде да работи на неговата книжна борса на гара Искър, грижеше се за разпространението на книгите му. Почти не й плащаше. Той буквално издевателстваше над тази красива и интелигентна жена. Принуждаваше я къртовски да му работи. Беше я направил финансово зависима от него. Тъй като Мари е пълна, едра жена, той така й влияеше, така я обиждаше и унижаваше публично, така я обсебваше, че накрая

по негова заповед тя спря въобще да се храни!

Разболя се и още не може да се оправи! С течение на времето модерната дама се превърна в... бабичка. Не боядисваше косата си, не се гримираше, не слагаше панталони, ходеше само с дълги безформени поли, да не говорим, че дори лак за нокти не си слагаше”, разказва бившата монахиня. Накрая положението станало отчайващо зле. Намесил се съпругът на Мари и с кански усилия я откъснал от монаха-вампир.

Иванова трепери, като разказва спомените си за живота в манастира. Въпреки че по църковните канони който и мъж да идвал, задължително трябвало да не нощува там, за Василий била отредена специална килия и той редовно си спял в женската калоферска обител. „Беше страшно! Само аз, Оля и Женя се отървахме, и то по чудо! Сега Женя е щастливо омъжена в Германия”, споделя жената, която е преживяла ада.

Бившата послушница разказва как от „диетичните решения” на Василий постоянно всички били гладни и недохранени. Крадели ядене, защото монахът смятал, че трябва да живеят аскетски, което по неговите представи значело гладни, мръсни и с въшки.

Налагал им непосилни, нечовешки пости въпреки здравословните проблеми на някои от сестрите, за които той е знаел. Иванова си спомня как треперела дни наред, защото веднъж откраднала от склада малка бутилка кока-кола - не издържала на изкушението.

Василий им внушавал, че точно това е монашеското - да са гладни и да приличат на призраци. Жените, особено младите, не издържали. На няколко пъти Иванова бягала от манастира. После се връщала. Василий й втълпявал, че ако напусне храма, това щяло да бъде духовно прелюбодейство. Така й вменявал чувство на вина. „Чак сега си давам сметка, че съм било обсебена от монаха, но това всъщност е била неговата цел”, казва изстрадалата жена.
Тези страдания обаче са нищо с

манията за величие на Василий

Той настоявал за пълно послушание и подчинение. Създал у жените култ към своята личност. Толкова е обсебил монахините, че три от тях - Магдалина, Макрина и Херувима, продължават и сега да живеят в Калофер единствено и само с обожание към личността на Василий. А преди да ги обсеби, били модерни, светски жени. Макрина е на 42 години, Магдалина - на 49, а Херувима - на 57. Последната, преди да се забули, е била доцент по руска литература в университета във Велико Търново. Те обаче не представлявали сексуален интерес за монаха - просто са били подчинени в слугинаж на Василий.

„Носят се легенди за скандални и непристойни сексуални забежки на монаха. Аз знам, но няма как да ги докажа. Знайте обаче, че в апартамента си в столицата той освен че се съблича да си показва члена пред мирянки, прави и други неща. Знам, че с Възкресия не е стигнал докрай; знам, че е заповядвал да се събличат и други монахини. С тях в манастира също не е осъществявал полов акт, но не мога да кажа същото за срещите с различни мирянки в апартамента му. А по канон монахът е обречен на безбрачие. Василий обаче е живял с преводачка дълги години! Истината ще излезе наяве! Самият факт, че митрополит Николай му забрани да стъпва в Пловдивска духовна епархия, говори много. Вие сами ще разберете колко чудовищни и нехристиянски са били постъпките на човека, който твърди, че е аскет, че е близо до Бог, че е истински и искрен. А всъщност е

един обикновен сребролюбец и развратник

Този монах е женолюбец. Той често може да бъде видян пред църквата „Свети Седмочисленици” в компанията на някоя млада жена, която да наставлява. А после „наставленията” продължават в дома му. Игуменът на Зографския манастир Амвросий ми е казвал, че много пъти е молил Василий да продаде апартамента и да се прибере в Атон. Той обаче категорично отказвал. Той не обича да стои там, защото има само монаси и му е скучно. Друго си е да дойде в България, да тероризира жертвите си...”, разплаква се бившата монахиня.

„ШОУ” научи още, че Василий е проверяван и за финансови далавери около книгоиздателската си дейност.

Пловдив,
Красимира ГЕШЕВА
http://www.blitz.bg


СКАНДАЛНО: Отец Андрей: Архимандрит Гервасий ми прави само френска любов, защото имал хемороиди

Марио Екстрийм: Сашка Васева искаше да ме чука, не прие, че съм гей!


Любовникът олигарх на Елен Колева заплашва обожателите й

Непорочно зачатие: Монахиня роди момче, не знаела, че е бременна
 


Сходни връзки

Мръсните тайни на развратния Василий | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди