изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-10-26 @ 05:05 EEST
Всеки има досие върху палмов лист    
Забележителности В Бангалор, Индия, се намира уникалната Библиотека с палмовите листа, материалният аналог на Акашовите записи. Бангалор е столицата на индийския щат Карнатака. Това е едно от най-мистериозните и енергийни места в света. Посветени, политици, бизнесмени и звезди на шоубизнеса идват тук, за да научат миналите си прераждания и да разберат целта на своя земен живот.

Библиотеката с палмовите листа ще съществува дотогава, докато на планетата ни има хора, които изпълняват кармични задачи, за да издигнат своята душа. Палмовите листа разказват за миналото, за грешките и успехите на душата, посочват вариантите, през които може да мине човек. Има информация и за земния ни край. Съхраняват се записи с живота на всички хора. Понякога дори по време на разчитането й, информацията се променя - цветът на мастилото, с което са изписани буквите, става по-бледо или по-ярко.Създадена преди 5000 години

Твърди се, че Библиотеката с палмовите листа съществува най-рано от преди 5000 години. За неин основател индийците почитат просветление мъдрец Шука Нади. Той получил прозрение свише да съхранява паметта на света, като записва всички човешки постъпки и прояви на душата. Не се знае от кога се използват палмовите листа. Сега в Библиотеката има 3655 тома. Във всеки има по 365 листа от палма. Всеки е дълъг 14 сантиметра и е широк 6 сантиметра. Палмовите листа са изписани от двете страни на старотамилски. Буквите са около половин милиметър. Всеки лист има перфорация, която наподобява картите, използвани при компютърна обработка на информацията.

Тълковачът на палмовите листа


Пазител на Библиотеката и тълкувач на записите е господин Сахидананда Мурти. С чужденците той общува на английски език. Когато при него идва посетител, той се интересува от годината на раждане. Не иска да знае името, нито националността, нито професията на госта. После тълкувачът на записите открива палмовите листа със записите на човека. В дясната ръка държи миналото, в лявата - бъдещето.
Дарбата да се тълкуват записите на поколения човешки същества се предава от баща на син. Думите в старотамилския имат много значения. Тълкувачът носи бремето да намери най-точното тълкуване за човека, без да изкривява информацията, пазена върху палмовия лист. В полетата на много листа има допълнителни записи, които означават, че душата е правила опити да коригира съдбата си. Понякога посетителите не знаят годината на раждане на приятел или близък, за котгото искат да попитат тълкувача. Ако този човек има трайно присъствие в живота им, информацията за него се съдържа в палмовия лист на посетителя. Там има данни за записа на другото лице, по което пазителят на Библиотеката може да го намери и да го разчете.

Как се прави тълкуването

Господин Сахидананда Мурти отваря палмовите листа със записа на душата и задава въпроси на посетителя. Например " Вие сте едно дете ?", "Вярно ли е, че сте се оженили на ( посочва конкретната дата, месец и година )". След това започва да разказва за миналите прераждания на питащия - колко пъти е живял на Земята, в кои епохи, какви са кармичните му грешки и в какво е напреднала душата.
Известният австралийски журналист Петер Краса, посетил Библиотеката през миналата година, споделя, че атеизмът и скептицизмът му са се изпарили. От палмовите листа със своите минали животи той е научил, че е живял в Индия. Изменил е на своите духовни водачи, които са го възпитали в строго въздържание и аскетизъм. В сегашния си живот изкупува грешката си чрез самота. Няма да има брак, нито потомство. Редица ситуации, разтълкувани от пазителя на Библиотеката, са накарали журналиста да изпита срам от постъпките или малодушието си, от ограниченото мислене и от неумението му да живее така, че да следва нишката на развитието на душата си.
Полякът Мариус Пиортовски разбрал, че е имал 10 живона преди сегашния. Живял е в Израел преди 2000 г., в Индия, а най-старото му съществуване е било в Атлантида. Според г-н Пиортовски записът на неговия живот приличал на докладна записка, правена от страничен наблюдател. Върху палмовия лист имало дати, имена, години, градове, житейски избори, грешки и успехи.

Как е събирана информацията преди 5000 години,


когато комуникациите не са съществували ?
Всеки запис съдържа информация за влиянието на планените и съзвездията, под чиито вибрации се ражда човекът. Астрологичната прогноза идва от миналото и продължава в бъдещето. Тя засяга и конкретния живот сега. Всеки, който е пожелал да отворят листа с неговите животи, научава и датата на своята смърт.
Твърди се, че по света има 12 такива библиотеки, които пазят свитъци с информация за преражданията на всеки човек, живял на Земята. Тези духовни центрове обменят информация и попълват грижливо досието, за да помагат на душата да се учи от грешките си. В момента, в който човек научава миналото си от палмовия лист, буквите се променят и се прави нов запис.
Пазителят на Библиотеката в Бангалор твърди, че палмовите листа са древни компютърни дискети. Върху ограничената им площ се пази огромно количество информация за множество прераждания.
На всеки сто години според пазителя на библиотеката и тълкувач на записите се прави презапис на всеки палмов лист. Тогава се появява нова перфорация върху него- По-бледите текстове са от по-стари животи. Най-ярките букви са от протичащия живот. Мъдрият индиец разказва, че библиотеката е материализация на Акашовите записи, банка с информация, в която има данни за всички жители на Земята. Библиотеката в Индия е част от вселенската художествена мрежа, която е пазител на паметта от сътворението насетне.
Палмовите листа носят посланието, че ние много пъти сме били, сме и ще бъдем в тема.
В Индия вярват, че Библиотеката с палмовите листа е част от божествения план. Записите са предназначени за тези, които искат да опознаят себе си, за да се развиват в правилната посока, да пробуждат духа и да работят за глобалния еволюционен план на Твореца. Ако хората проумеят, че днес са американци, в следващия си живот - араби, в другия - руснаци или българи, те няма да унищожават планетата, на която ще живеят много пъти на различни места.
В Библиотеката в Бангалор може да отиде всеки, който е готов да чуе истината за себе си.
http://zahariada.blog.bg

Твоята съдба – записана върху палмово листо

Милена Вълканова

palmleaf4
Снимка: suchitra prints

Възможността да пътуваш във времето, да погледнеш в миналото и бъдещето, да прескочиш границите на човешкия ум и сетивност – звучи повече от вълнуващо дори за скептичния рационален западен човек. Разбира се, подобен порив, когато въобще съществува, в повечето случаи е насочен приоритетно към бъдещето и продиктуван от страха от неизвестното в микросферата на собствения ни малък живот.

Има хора, които вярват, че те са господари на съдбата си, а има и такива, които смятат, че всичко вече е предначертано и нищо не зависи от теб. Аз се причислявам към категория, която се вмества някъде по средата и застава зад виждането, че съдбата е функция на нивото на осъзнатост и докато основният цвят на личната съдба е зададен, то нюансите му се променят, когато ние самите се променяме и разширяваме своето съзнание.

Затова и не проявявам особен интерес да се консултирам с ясновидци, а когато съм си позволявала да го правя, резултатът е бил незадоволителен. Въпросът, който винаги е оставал да виси във въздуха, е бил – „Какво точно виждат ясновидците, коя отсечка от моята съдба, която аз вероятно няма да премина, защото вече съм свърнала по съседната улица, и доколко ясно виждат те?”

Swami Dayananda
Снимка: Gustavo Andre Cunha

Да, ще възразите, но ти се занимаваш с астрология. Вярно, занимавам се с астрология, но никога не съм твърдяла, че възприемам астрологията като наука за предсказване на бъдещето, а като средство за себепознание, като матрица за организация на света и живота, чрез която бихме могли да получим по-широко разбиране за битието и неговите видими и невидими закони. По време на всяка консултация подчертавам, че астрологията не е ясновидство.

Тя скицира бъдещите тенденции в живота на човека, които разкриват задачите за решаване в името на развитието и израстването, но не предсказва “до буквата”. Не е панацея.

Астрологията ти дава съставките, а дали ще приготвиш от тях буламач или кулинарен шедьовър е въпрос на личен (съзнателен или несъзнателен) избор. Търсенето на съвет от астролог е като съветването с всеки друг специалист – психотерапевт, лекар, адвокат, финансист…

Истината се търси заедно и никога нямаш гаранции за стопроцентова успеваемост, защото сме хора, а не сме богове и животът е по-голям от нас. А и може би смисълът не е в успеваемостта, в крайната цел, а в пътуването.

Civil War Monument by Juanjo Novella
Снимка: Andy Hay

Дотук добре – имам своята прилична позиция по тези жизненоважни въпроси. Докато не научавам за Наади Шастра – древната индийска система за предсказване.

Според някои изследвания произходът на тази система се крие някъде в мъглите на далечното минало преди 4000 години. Тя представлява древно знание, първоначално предавано през поколенията от уста на уста и след това записано на палмови листа на санскрит, основния език на древна Индия. Смята се, че шастрите са били дадени от Сапта Риши – седемте древни индийски мъдреци, Агастия, Каусика, Ваяса, Бохар, Бригу, Вашиста и Валмики, които получили благословията на бог Шива да провиждат в миналото и бъдещето на всички същества, живели някога на земята.

Thiruvaanaikaval Koil
Снимка: sowri

Основният Наади Шастра център в днешно време е храмът Ваитишваранкоил в южноиндийския щат Тамил Наду. Запазването на палмовите манускрипти и преводът им от санскрит на тамилски е начинание, подето от царете на Танжавур между 9-ти и 13-ти век. Когато листата започнали да се разпадат под напора на времето, танжавурските владетели наредили на учени да ги препишат на нови листа.

Когато британците напуснали Индия, отнесли със себе си голяма част от древните ръкописи и най-вече онези, които третирали алхимически и аюрведически въпроси, но оставили повечето с астрологическите предсказания. Освен това голяма част от последните били откупени от индийската общност Валувар, която се занимавала предимно с астрология.

If you believe in fate and destiny...
Снимка: whatmegsaid

Наади означава „в търсене на”, а шастра – „познание”. Всеки човек, който отива да се срещне с наади астролог, или по-точно наади четец, се смята за търсач на знание за своето минало и бъдеще, записани на палмово листо. Твърди се, че древните риши получили интуитивно информация за съдбата на всеки без оглед на неговия произход и националност, който някога ще отиде да се допита до този източник на мъдрост. Изкуството да се разчита древното тамилско наречие се предавало от поколение на поколение до ден днешен.

Free Children in Sneakers At The Skate Park
Снимка: Pink Sherbet Photography

Обикновено съдбата на човек е ситно изписана върху едната страна на палмово листо и по-рядко върху двете. Там има данни за неговото последно прераждане, факти от настоящия му живот като име, дата на раждане, ключови положения в астрологичната му карта, имена на майка, баща, съпрузи, настояща житейска ситуация, професия и т.н.

Съдържат се предсказания за бъдещето, за следващото прераждане, както и обяснения за кармата, причина за сегашните неволи, но също така и лекове за облекчаването й. Тези лекове могат да включват поклонение в обозначени храмове, дарения на бедни хора, извършване на молитвени и очистителни ритуали от хиндуистки свещеници.

Daskshinachitra
Снимка: sowri

Пред ентусиастите, решили да потърсят своето палмово листо сред десетките хиляди такива, се изпречват няколко препятствия. Първо, много е трудно да се локализира именно твоето листо. Те са разпръснати из цяла Индия, макар и най-голяма концентрация да има в Тамил Наду. Идентифицирането на индивидуалното листо става с помощта на отпечатък от палеца ти (десен при мъжете и ляв при жените), като отпечатъците са групирани в 108 типа, които предопределят и разпределенията на палмовите листа.

Иска се голяма доза отдаденост и почтеност от страна на палмовите четци, за да търсят твоето листо понякога в продължение на седмици, месеци и дори година из различните центрове в страната, ако при тях го няма. Иска се и действително умение за разчитане на древното писмо. В днешно време вероятността да попаднеш на комерсиални шарлатани, обучени в тънки психологически тактики за извличане на информация и злоупотреба с доверието и уязвимостта на клиента, е повече от обозрима.

sarangapani Temple
Снимка: sowri

И накрая се запитвам имам ли наистина нужда от това? Не мога да отрека, че при представата за седем велики мъдреци, изпаднали в озарено състояние на съзнанието, в пряка връзка с вселенския разум и получили директно познание за (наред с всичко друго) дребничкия живот на Милена, която ще живее в 21-ви век, изпитвам дълбоко и неподправено страхопочитание. Но за кой нюанс на съдбата ми в цялото безгранично пространство от варианти са получили информация? А дали не биха ме сугестирали? Като че ли предпочитам да си остана търсач на духа и откривател, отворен за изненадите на съдбата.

Първата публикация на текста “Твоята съдба – записана върху палмово листо” е в Public Republic.

Други статии на Милена Вълканова може да намерите в нейния блог.

http://www.public-republic.com


 


Сходни връзки

Всеки има досие върху палмов лист | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди