изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:47 EEST
ДОБРУДЖАНКИ ПО-ЧЕСТО СЪРФИРАТ В ИНТЕРНЕТ ОТ МЪЖЕТЕ СИ    
НовиниНад половината от населението в Добричка област има достъп до интернет в домовете си, съобщават от Териториалното статистическо бюро. Отбелязан е дори ръст от 4.4 процентни пункта спрямо предходната година.

През 2013 г. в област Добрич 44.4% от населението на възраст между 16 и 74 години сърфира в интернет всеки ден или поне веднъж седмично.Жените в областта са по-активни при редовното ползване на интернет в сравнение с мъжете - съответно 47.0 и 41.8%.
Значителни са и различията при редовно използващите интернет по образование, като 85.8% от лицата с високо образование използват редовно глобалната мрежа, при само 19.2% от лицата с основно или по-ниско образование.
През 2013 г. делът на добруджанци, използвали глобалната мрежа за взаимодействие с държавната администрация и местното самоуправление едва 14%, като за страната този показател е 22.6%.
Най-често пазарувани онлайн са дрехите и спортните стоки, следвани от поръчките, свързани с пътувания или хотелски резервации,  и стоките за дома. В Североизточния район само 9.8% от лицата на възраст 16-74 години пазаруват онлайн, сочат още статистическите данни. НДТ


 


Сходни връзки

ДОБРУДЖАНКИ ПО-ЧЕСТО СЪРФИРАТ В ИНТЕРНЕТ ОТ МЪЖЕТЕ СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди