изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:31 EEST
Навици, които рушат брака    
Любопитно Много бракове се разпадат заради малки трески за дялане, премълчаването на които води до по-големи проблеми, вглъбяване в грешките на другия, чувство за незачитане и още много много други малки и големи поводи отношенията между двамата съпрузи да се разрушат.

Често причини за влошаване на брачните отношения са навиците на другия, които се оказват дразнеща и пагубна за щастието пречка. Неизказаните неща, премълчаването и стискането на зъби са вредни в дългосрочен план.

За да предпазите връзката си от разпад вижте кои са най-дразнещите лоши навици, които „обръщат колата“ и влошават хармонията в брака!

Прекъсване

Грубото прекъсване, и то най-вече системното прекъсване и незачитане на изказването и мнението на другия, е ужасно унизително и често наслагването на този проблем е в основата на много разводи. Колкото и незначително на пръв поглед да изглежда, то поражда яростни чувства у наранения, които с времето стават все по-трудно поносими.

Прекъсването има пряка връзка с упражняването на власт над другия. Оскърбителното поведение е не само проява на лош вкус, то е демонстрация на незачитане.

Ако сте потърпевш в подобна ситуация е добре да поговорите много сериозно с партньора си по този въпрос, ако искате да запазите отношенията си здрави за по-дълго.

Въртене на очите

Досаден навик, който побърква отсрещния човек. В това няма съмнение! То също попада в неуважителната графа с вредни навици. Въртенето на очите подкопава доверието между двамата. Омаловажаването чрез този лош навик на онова, което другият има да каже, е пренебрежително и обидно. Да не говорим, че е и детинско!

Как да постъпите в такъв момент? Винаги, когато партньорът ви го направи, го отбелязвайте. Възможно е да не е нарочно всеки път и да го прави без да се усети. За да прекратите този вреден навик трябва спокойно и уравновесено да го подчертавате, иначе рискувате да се стигне до скандал.

Разхвърляне

Нека си го кажем честно – това е много често срещан повод за дрязги и имате чувството, че се карате на детето си, когато молите мъжа си да си подреди разхвърляните дрехи и вещи!

Всички хора имат различни навици, но общоприетите норми, които не се спазват могат да бъдат повод за влошаване на отношенията. Непрекъснатото ходене след половинката ви освен, че ви влудява, предизвиква изблици на гняв и с времето поставя преграда между вас. Отдалечаването е неизбежно ако не обсъдите проблемите.

Затова се посъветвайте с партньора си за всички искания, които той има към вас и вие към него. Ако трябва сключете устна сделка, поставете граници на допустими и недопустими навици. Бъдете искрени и отношенията ви ще се съхранят.

Дребнавост

По отношение най-вече на изпълнението на домакинските работи и задължения жените са много склонни да се вманиачават и да вършат нещата по точно определен начин. Мъжете от своя страна имат различно виждане за това как да се случват нещата. За онези от вас, които държат постоянно да напътстват мъжете си кое как точно да се направи, имаме новина – дребнавостта е способна да съсипе отношенията между двама брачни партньори, а и не само!

http://www.az-jenata.bg

 


Сходни връзки

Навици, които рушат брака | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди