изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:20 EEST
Светът е Олимпиада! (СНИМКИ + ВИДЕО)    
Спорт
От днес светът е Олимпиада! Преди минути бяха открити XXII Зимни игри в Сочи. Те ще продължат до 23 февруари и вече счупиха няколко рекорда. В надпреварата участват спортисти от 88 страни, което е рекорд за бяла олимпиада, а за организирането й отидоха цели 51 млрд. долара.






С уникална, пищна и красива церемония, започнала в 18:14 часа, и пълни трибуни на Олимпийския стадион „Фишт“ бе дадено началото на Игрите в Сочи. Първата част бе посветена изцяло на домакините под надслов „Сънища – мечти за Русия“.



Непосредствено след издигането на руското знаме от петима космонавти, започна традиционният парад на нациите. Всяка една страна делегира свой представител, който да носи националния флаг.



При запалването на 5-те олимпийски кръга единият не успя да пламне. Повечето коментатори съзряха в това технически гаф. Други обаче твърдят, че става дума за съзнателен трик - петият кръг да остане като снежинка. Накрая се оказа, че все пак става дума за гаф.

Точно в 18:40 часа знаменосецът на България Мария Киркова поведе олимпийците ни насред стадиона. Нашата страна ще бъде представена от 18 спортисти, но биатлонистите ни не присъстваха на церемонията, тъй като имат състезание утре.



Пред зрителите и телевизионните екрани се извървяха всички нации, като началото бе дадено от Гърция, а завършекът бе за Русия.

Малко след парада на нациите организаторите представиха на публиката трите талисмана – Белият мечок, Леопардът и Зайка. Те от своя страна отстъпиха местата си, за да бъде излъчен кратък филм, който пресъздаде част от историята на Русия.





Десетки гимнастици и акробати, стотици танцьори превзеха сцената, за да покажат още символи на местната култура. Великите моменти в руската история бяха демонстрирани чрез танци и оригинални технически средства, а балет майсторите преведоха зрителите през историята на „Война и мир“.



На церемонията по запалването на олимпийския огън до президента на Русия Владимир Путин застанаха китайският президент Си Цзинпин, японският премиер Шиндзо Абе, турският премиер Реджеп Тайип Ердоган, както и генералният секретар на ООН Бан Ки-мун. Министър-председателят на България Пламен Орешарски също присъства на откриването на Зимните олимпийски игри. Там бяха и председателят на БОК Стефка Костадинова, спортният министър Мариана Георгиева и посланикът на България в Русия Бойко Коцев.

Президентът на Русия Владимир Путин даде  старт на Олимпийските игри в 19:32 часа българско време.



Приятелката на Григор Димитров Мария Шарапова внесе Олимпийския огън на стадиона и го предаде на Елена Исинбаева. Тя предаде огъня на Александър Карелин, който от своя страна го връчи на Алина Кабаева. Легендарната фигуристка Ирина Роднина и хокеистът Владислав Третяк запалиха Олимпийския огън и дадоха официалния старт на Зимните олимпийски игри в Сочи.






http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Светът е Олимпиада! (СНИМКИ + ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди