изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:29 EEST
Мистериозен взрив на автобус в Търново    
Новини

Мистериозен взрив на автобус в Търново



Силни взривове разбудиха Велико Търново точно в полунощ на 7 срещу 8 февруари. Притеснени, жители на старата столица алармираха за инциденти в покрайнините на града. Оказа се, че се е взривил автобус на частна фирма. Той е бил в гараж, който се намира срещу Старческия дом в кв. Бузлуджа. Причините все още се изясняват.Автобусът е бил на 10-15 години, изоставен и неизползваем. До него е имало още две возила, приготвени за вторични суровини. Гаражът на фирмата със собственик Пламен Атанасов е на територията на бивши военни складове, което допълнително притесни живеещите в близост.

Собственикът на фирмата, която отговаря за градските линии на Велико Търново предположи пред News7, че взривът на единия автобус е в резултат на намеса на клошари или бездомници, които ползват изоставените возила за подслон.

Има и предположение за умишлен палеж, тъй като превозвачът Пламен Атанасов преди месец се обяви срещу регламента за обществени превози в старата столица.

От Областния съвет по сигурност увериха, че ситуацията в района е овладяна и успокояват гражданите, че няма саботаж или умисъл при инцидента.

http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Мистериозен взрив на автобус в Търново | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди