изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:54 EET
3 750 000 ЛВ. ЗА БЛАГОУСТРОЙСТВО ПОЛУЧАВА ГЕН. ТОШЕВО    
НовиниКакто НДТ писа, с постановление на Министерски съвет бяха разпределени близо 500 млн. лв. по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, която има за цел благоустрояване на общините и създаване на местна заетост. 

Община Генерал Тошево кандидатства по тази програма с проект „Реконструкция на централен градски площад, междублокови пространства, улична мрежа, тротоари и улично осветление” и бе одобрена да получи средства за тяхното изпълнение в размер на 3 750 000 лв., съобщиха от кметството.
По проекта ще бъде извършена реконструкция на централен градски площад – смяна на старата настилка и полагане на нова, подмяна на осветителни тела и монтаж на нови такива, асфалтиране на паркингите пред блоковете. Ще бъде направено благоустрояване на вътрешното квартално пространство между блоковете по ул. „Трети март”, по ул. „Димитър Благоев” – ще се извърши полагане на асфалтова настилка, полагане на бордюри, монтаж на отоци, подлагане на нови тротоарни плочи, монтаж на пейки и осветителни тела. По проекта е предвидена подмяна на тротоарната настилка в СОУ „Никола Й. Вапцаров”, заедно с това ще бъдат изградени две рампи за инвалиди към входа на училището, както и ще бъде обособена зона за отдих в прилежащата градинка. Ще бъде извършена рехабилитация на улици с обща дължина 1 617 м.л. Това са улиците „Велико Маринов”, „Никола Вапцаров”, „Добри Чинтулов”, „Христо Ботев” – от „Черно море” до „Йордан Йовков”, „Патриарх Евтимий” – от „Добруджа” до изхода за Балчик.
Реализирането на дейности от такъв мащаб е в пълно съответствие с отговорностите на община Генерал Тошево като публична организация, в чиито ангажименти се включват всички мероприятия по благоустрояване на обществените места, включително подобряване състоянието на пътната инфраструктура. С осъществяването им по този проект се очаква  да се подобри цялостния облик на градската среда в Генерал Тошево, което безспорно ще допринесе за повишаване качеството на живот и ще създаде възможност за подобряване условията за придвижване и достъп до обществено значими сгради. Заедно с това, като приоритет в стратегическите цели на общината за 2014, при изпълнението на благоустройствените дейности по проекта е заложено да бъдат открити и нови работни места, което допълнително ще оптимизира жизнената среда в града и района. Очаква се строителните работи да стартират в средата на годината. НДТ


 


Сходни връзки

3 750 000 ЛВ. ЗА БЛАГОУСТРОЙСТВО ПОЛУЧАВА ГЕН. ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди