изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:25 EEST
Чип карта сменя ловния билет    
Лов и риболовВсичките около 120 000 ловци в България поетапно ще сменят основните документи, които им дават право да отстрелват дивеч - ловен билет, членска карта и удостоверение за подборно ловуване. Те ще бъдат обединени в една карта с чип. Това обяви пред “Труд” Григор Гогов, изп. директор на Агенцията по горите.

“Първоначално тестово ще изпробваме как работи новата система в няколко горски дирекции. В момента едниният от документите - удостоверението за подборно ловуване, е под формата именно на такава карта и не виждаме причина защо и другите два документа да не се прибавят в нея. Предвиждаме от едната страна да е членската карта с името на ловеца и ловното му сдружение, а от другата - самият ловен билет”, уточни Гогов.

Той посочи, че в момента картата за подборно ловуване струва 1 лев и не очаква новата да е по-скъпа. “Веднъж купена новата магнитна карта с чип няма да се подменя всяка година, а презаверката на документите ще става по електронен път”, добави Гогов. В момента например на подобен принцип са картите за градския транспорт в София.

Агенцията по горите вече е водила разговори и с МВР в картата да бъде вкарана и информация за разрешителното за носене на оръжие, но било решено това нововъведение да стане на по-късен етап. Вероятно до 2 години в електронните карти ще бъдат вписвани и ловните кучета, притежавани от съответния ловец. В момента такава практика имало в Хърватия.

Контролът по валидността на ловните документи и заверките към тях ще се осъществява по електронен път чрез интернет приложение, което може да се поддържа от съвременните мобилни телефони и таблети. С такива мобилни устройства ще разполагат проверяващите органи.

В агенцията са измислили и вариант за работа без наличие на интернет връзка, защото в някои от районите нямало сигнал на мобилен оператор.

В този случай в началото на работния ден преди самите проверки в устройството ще се зарежда информацията за заверките и разрешителните за лов.  http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Чип карта сменя ловния билет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди