изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:05 EEST
Стоян Шафнера очистен заради провалена наркопратка    
НовиниПрез 90-те години застреляният вчера наркодилър Стоян Цветков е бил шафнер в БДЖ. Той е бил съпричастен към канал за трафик на хероин от Турция през България за страните в Западна Европа. Това потвърди пред БЛИЦ главният секретар на МВР Светлозар Иванов.

След като е започнал работа в БДЖ, Цветков е бил повишен в длъжност и с това му е дало възможност за по-безпрепятственото транспортиране на скъпата дрога.

През 2012 г. е провалена солидна наркоакция и сделка за превоз на 5 кг хероин. Има провалени и други подобни акции и се предполага, че това може да е причината за разстрела на Стоян Цветков.

Когато е бил арестуван преди време, в нощното шкафче на жена му е намерен кокаин, а в дома му са открити фалшиви бандероли. „Това е била причината той да бъде първо задържан в ареста, а след това оставен под домашен арест“, обясни главният секретар на МВР.
На въпрос на БЛИЦ има ли яснота около скандалното тефтерче на Цар Киро окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов отговори, че никой не знае къде е тефтерчето.

Писани са писма до всички институции, за да може, ако някой го притежава, да го предостави на прокуратурата. В момента магистратите разполагат с копия на листовете, които се появиха и в медиите. „Ако се получи оригиналът на тефтерчето, ще се правят почеркови експертизи, които да установят действително ли е на Кирил Рашков, кой е писал в него и имало ли е данни за престъпления“ каза прокурор Румен Попов.

Светослав Лазаров каза, че има заподозрени за стрелбата срещу двамата софийски адвокати и се работи по случая.

Кристина ИВАНОВА
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Стоян Шафнера очистен заради провалена наркопратка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди