изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:12 EEST
Челен сблъсък Пеевски-Цветанов (ОБЗОР)    
НовиниЧелен задочен сблъсък между бившия силов вицепремиер и зам.-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов и депутата от ДПС Делян Пеевски предложи първият ден от седмицата, докато в парламента течаха дебатите по вота на недоверие срещу властта в сектора "Сигурност".

Атаката започна Цветанов. Пред Би Ти Ви той обяви, че депутатът от ДПС Делян Пеевски управлява прокуратурата чрез огромното си влияние във Висшия съдебен съвет (ВСС) и чрез главния прокурор Сотир Цацаров. "Имаше един репортаж на една телевизия в хотел "Берлин". Проверете колко срещи са направени там между Пеевски, Цацаров и Сарафов (зам. главният прокурор - Борислав Сарафов - б.а.) там по време на изборите за членове на ВСС и ще си отговорите на въпроса кой управлява държавата", каза Цветанов.

Той не даде доказателства за твърденията си, а се аргументира с репликата на Пеевски към него от парламентарната трибуна през май м.г. Тогава депутатът от ДПС му каза, че тепърва ще излиза с колко криминални типове се е срещал Цветанов. "С вас ще се занимава правораздавателната система", каза тогава Пеевски.

Депутатът от ДПС отговори на атаката с интервю пред сайта "ПИК". Пеевски потвърди, че е бил на среща с Цацаров, но в кабинета на Цветанов като министър и по негова молба. Там Цветанов натискал главният прокурор да назначи "протежето" му Ася Петрова за свой заместник. После настоял "в никакъв случай" да не избира за зам. главен прокурор Сарафов, защото не го харесвал. Накрая поискал Цацаров да прикрие разследване от Македония (за пране на пари - б.а.) срещу съдията по делото "Октопод" Румяна Ченалова. "Останах с усещане, че Цветанов е в някаква договорка с тази съдийка", посочи Пеевски. Той решил да разкаже за въпросната среща, тъй като лъжите на Цветанов минали всички граници.

Пеевски разказа, че като вътрешен министър Цветанов неведнъж е искал медиите му да осигурят "чадър" над престъпни босове, сред които ромският бос Киро Японеца и кримигероят Йоско от Сливен. Пеевски "призна със съжаление", че е оказвал такова съдействие.

Цветанов, който е обвиняем по две дела и подсъдим по трето, хвърли и друга "бомба" в ефир. Той заяви, че чул да "се говори от прокурори", че главният прокурор Сотир Цацаров е прикрил сигнал срещу заместника си Борислав Сарафов "за едно разследване, свързано с натиск срещу определени лица". Според Цветанов преписката била потулена. Или поне това говорели в прокуратурата. Репликата му бе в отговор на думите на Сарафов, че бившият вътрешен министър не е "свещена крава" за българското правосъдие.

"Не коментирам изявления на обвиняеми лица. А техните коментари по мой адрес ме забавляват. Пионер в това отношение е Христо Върбанов, по прякор Ицо Папата, който онзи ден влезе в затвора да изтърпява 6-годишната си присъда", каза пред "Труд" Сарафов.  http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Челен сблъсък Пеевски-Цветанов (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди