изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:36 EEST
„ELLAND” БИЛ АРЕСТУВАН В КОНСТАНЦА, ОСВОБОДИЛИ ГО ДЕН ПРЕДИ ДА ПОТЪНЕ    
НовиниПет дни е бил задържан кораб „Elland” (IMO: 8111788),  след извършена проверка, съгласно Парижкия меморандум за държавен пристанищен контрол. Ден преди да потъне пред българския бряг, корабът е бил освободен от румънските власти, съобщи maritime.bg. Инспекторите в Констанца открили 25 несъответствия, 6 от които са станали причина за задържането.



В Румъния са били проверени жилищните помещения и камбуза, машинното отделение, мостика на кораба, палубата и бака, както и  рулевото отделение. Корабът е бил задържан на 2 февруари и освободен пет дни по-късно – на 7 февруари.
Потъването на кораба "Elland" край Дуранкулак ще бъде разследвано от специалното звено за морски инциденти към Министерството на транспорта и съобщенията - това съобщи във Варна капитан Георги Цветков - изпълнителен директор на морската администрация, цитиран от радио „Варна”. Цветков уточни, че след приключване на разследването в средата на следващата седмица,11-те членове на екипажа ще бъдат освободени и ще отпътуват от Варна, където са настанени в хотел.
Припомняме, че корабът, натоварен с дървен материал, потъна в събота следобед на 78 мили от границата и брега. Една от версиите за инцидента е неправилно разположение на товара върху палубата. Корабът е собственост на турска компания. Няма пострадали от екипажа. НДТ

Кораб ELLAND (IMO: 8111788) потъна
Спасиха 11 моряци, бедстващи в Черно море


 


Сходни връзки

„ELLAND” БИЛ АРЕСТУВАН В КОНСТАНЦА, ОСВОБОДИЛИ ГО ДЕН ПРЕДИ ДА ПОТЪНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди