изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:11 EEST
ЦАР ФУТБОЛ    
СпортЦАР ФУТБОЛ


БЕРБАТОВ ДЕБЮТИРА ЗА МОНАКО В ГОЛЯМОТО ДЕРБИ НА ФРАНЦИЯ

 

Димитър Бербатов изигра първите си минути като футболист на Монако по време на равенството 1:1 с Пари Сен Жермен от 24-ия кръг на Лига 1. Българинът се появи в игра като резерва в 64-ата минута на мястото на Валер Жермен. Докато бе на терена, Митко показа няколко технични отигравания, но не успя да излезе на чиста позиция за гол.

Резултатът бе открит от гостите още в осмата минута, когато при едно изпълнение на корнер Алекс успя да отклони топката с глава към Пасторе на задната греда, който от един метър откри. В следващите минути домакините имаха няколко положения за изравняване, но на два пъти Ривиер пропусна. До края на полувремето и двата тима атакуваха, но до много чисти положения за гол пред една от двете врати не се стигна. В 56-ата минута Ибрахимович бе близо до удвояване на резултата, но ударът му от фаул бе избит от Субашич в корнер. Малко по-късно грешка на Сиригу можеше да коства изравняването на резултата. Вратарят на ПСЖ не успя да улови една тупнала топка на границата на вратарското поле, но впоследствие се поправи, преди Ривиер да успее да играе с нея. В 64-ата минута Бербатов влезе на терена на мястото на Жермен и веднага показа няколко красиви отигравания, които бяха повторени няколко пъти от режисьора на телевизионното предаване. В 74-ата минута резултатът бе изравнен. Фабиньо получи топката по дясното крило и центрира по земя към Ривиер. Кълбото обаче се отклони от шпагата на Тиаго Силва и заблуди Сиригу, за да влезе в мрежата му.

В последните минути на мача двата тима имаха по едно много чисто положение за гол. Първо, Фабиньо излезе на стрелкова позиция отдясно в наказателното поле, но ударът му бе избит от Сиригу. В ответната атака Ибрахимович се озова в наказателното поле и стреля, но Субашич изби. Топката стигна до Ерик Абидал, който обаче не я изчисти, а реши да показва техника в наказателното поле, което едва не костваше загубата на тима му, но до гол не се стигна.

Димитър Бербатов заслужи добри думи от своя треньор в Монако Клаудио Раниери за дебютните си минути с червено-бялата фланелка. "Димитър се представи добре за след само две тренировки с отбора. Той има отлично виждане за играта, движи се с лекота по терена и постепенно ще подобри издръжливостта си", заяви Раниери.

След този мач преднината на Пари Сен Жермен на върха в класирането на френския шампионат от пет точки остава. ПСЖ са с 55, докато Монако е с 50.

 

 

 

 

ЮВЕНТУС ЗАПОЧНА ПРЕГОВОРИ ЗА ТОНИ КРООС

 

Ювентус е поредният европейски гранд, който опипва почвата за евентуален трансфер на Тони Кроос. Полузащитникът на Байерн (Мюнхен) не може да се разбере с клуба за нов договор и може да бъде продаден през идното лято, тъй като контрактът му изтича след края на следващия сезон. Във вчерашния си брой "Тутоспорт" разкрива, че пратеници на "Старата госпожа" вече са се свързали с мениджърите на Кроос. Предполага се, че Юве е склонен да плати между 15 и 18 млн. евро за германския национал.

Сериозен интерес към Кроос има и от страна на водещите клубове в Англия, като на този етап Манчестър Юнайтед изглежда е с предимство пред останалите. В същото време от Байерн продължават да упорстват, че 24-годишният футболист не се продава. Самият той обаче призна, че преговорите за нов договор са пропаднали.

 

 

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД С ДОМАКИНСКА ИЗДЪНКА И СРЕЩУ ПОСЛЕДНИЯ

 

Манчестър Юнайтед записа нов разочароващ резултат за феновете на тима, завършвайки 2:2 с отбора на Фулъм, който заема последно място във временното класиране на Премиър лийг.

Още в 19-ата минута, при първата си атака в мача, Фулъм поведе с гол на Стийв Сидуел, който бе с капитанската лента. Люис Холтби изведе по прекрасен начин халфа, възползвайки се от огромната дупка, която бе зейнала в отбраната на Юнайтед. Сидуел, необезпокояван от никого, засече от въздуха, пращайки топката в ъгъла. Само три минути по-късно Ван Перси пропусна страхотна възможност да изравни. Рафаел центрира отдясно към далечната греда, където холандецът бе изпуснат, но той не успя да прати топката в опразнения ъгъл на вратата. В 38-ата минута "котиджърс" направи втора смъртоносна контраатака, при която Киърън Ричардсън се озова очи в очи с Де Хеа, но стреля над напречната греда. Секунди по-късно, пред другата врата, Карик стреля силно, но Стекеленбург изби, а при последвалото разбъркване добавката на Ван Перси бе изчистена в корнер.

В 78-ата минута "червените дяволи" най-сетне стигнаха до гола. Евра центрира за пореден път отляво, Мата стреля, но Рийзе блокира. В разбъркването топката отново стигна до испанеца, който опита нов удар към вратата, а Ван Перси засече на далечната греда. Само минута и половина след това Майкъл Карик направи обрата пълен след изстрел от границата на наказателното поле и рикошет в крака на Скот Паркър. В добавеното време Фулъм стигна до равенството. Видич сгреши в половината на Юнайтед, Сидуел открадна топката и продължи към Ричардсън, който стреля силно, но Де Хеа изби. Дарън Бент обаче успя да стигне до топката и да я прати във вратата за крайното 2:2.

Манчестър Юнайтед е на седмо място с 41 точки - девет зад Ливърпул, който е четвърти. Фулъм остава в дъното на таблицата с актив от 20 точки.

 

 

 

МЕСИ ВКАРА ДВА ГОЛА И ВЪРНА БАРСА НА ВЪРХА

 

Отборът на Барселона е новият лидер в Примера след успех с 4:1 като гост на Севиля в тежък сблъсък от 23-ия кръг на испанското първенство, игран при подгизнал терен и почти постоянен дъжд на "Рамон Санчес Писхуан". Така след този кръг Барса, Реал (Мадрид) и Атлетико (Мадрид) имат равни точки, но каталунците са с по-добра голова разлика.

Андалусците започнаха срещата с дълбока преса, от която играта на гостите от "Камп Ноу" страдаше. Мокрият терен беше капан за продължителните подавания. "Блаугранас" разиграваха, но доста далеч от вратата на противника. Опасностите бяха пред Виктор Валдес. В седмата минута Пике в последния момент спря пътя на топката след шут на Гамейро. В 15-ата минута Иван Ракитич надигра Пике отдясно, навлезе в наказателното поле, там се раздадоха няколко паса, топката стигна до Алберто Морено, който с помощта и на рикошет в крака на Бартра реализира от 17 метра - 1:0. Пет минути по-късно "бяло-червените" бяха на сантиметри от втори гол. Ракитич центрира от фаул, Бака беше оставен да стреля с глава, но кълбото се отби от гредата. За първи път каталунците влязоха в наказателното поле на съперника едва в средата на полувремето. В 24-ата минута Меси получи пространство, намери Алексис Санчес надясно, но той сбърка при паса. В 34-ата минута Барса успя да изравни при явна засада. Меси центрира от фаул, Алексис Санчес отбеляза с глава на втората греда. Повторенията ясно показаха наличието на неотсъдена засада. В 44-ата минута "лос кулес" изкова убийствена контра, завършена майсторски от Меси. Педро Родригес подаде на аржентинеца в пеналта, "десетката" овладя и разстреля вратаря Бето с шут по диагонала.

Втората част започна с натиск на Севиля. В 50-ата минута Мартин Монтоя подцени една топка, загуби от Витоло, който сам срещу вратаря насочи ниско покрай гредата. В 56-ата минута барселонци успяха да измъкнат топката, Иниеста получи пространство, подаде към дъгата, Меси овладя и стреля много точно долу в десния ъгъл на Бето, като топката влезе и с помощта на гредата. Това беше 11-о попадение на Лео в Примера и трето в последните две срещи. Шампионите заиграха по-спокойно след гола. В 88-ата минута резервата Сеск Фабрегас технично копна топката над Бето за крайното 1:4. Голямата работа тук свърши Алексис Санчес с рейд отдясно и асистенция.

Така Барса поведе колоната след само седмица на втората позиция. В Испания първи показател в крайното класиране след точките са директните сблъсъци. До изиграването на всички мачове обаче се гледа головата разлика.

 

 

 

ИНТЕР СЕ ВЪРНА КЪМ ПОБЕДИТЕ В ДЕБЮТА НА ЕРНАНЕС

 

Отборът на Интер се върна на победния път в Серия "А", след като надигра макар и само с 1:0 тима на Сасуоло в среща от 23-ия кръг. Единствения гол в срещата отбеляза Валтер Самуел в 48-ата минута, а за него асистира новото попълнение Ернанес, който записа своя дебют. С този успех "нерадзурите" сложиха край на серията си от 5 мача без победа в актива си, докато съперникът им е в серия от 4 поредни поражения в първенството.

Срещата започна сравнително равностойно, като дори в началото гостите изглеждаха по-опасният тим. Постепенно обаче Интер взе нещата в свои ръце и в 16-ата минута създаде първата реална голова опасност, като Фреди Гуарин стреля отдалеч, но вратарят успя да отрази удара му. Три минути по-късно защитник изчисти лошо и подари топката на Ернанес, който веднага стреля, но над вратата. Играчите на Сасуоло обаче отговориха с две хубави положения пред Самир Ханданович. Първо, в 24-ата минута Лоренцо Ариаудо стреля с глава над вратата. В 32-ата минута пък Доменико Берарди отправи опасен удар от фаул и затрудни стража на домакините, който все пак спаси. В края на полувремето Интер организира натиск и в 41-ата минута Родриго Паласио напредна до аутлинията и върна топката за нахлуващия на скорост Диего Милито, който обаче стреля във вратаря. Най-доброто положение за "нерадзурите" дойде минута по-късно, когато отново Паласио изведе Милито абсолютно сам в наказателното поле, но аржентинецът се забави с обработването на топката и в крайна сметка стреля право в ръцете на вратаря. Превъзходството на Интер все пак бе материализирано в началото на втората част. Тогава при едно центриране от корнер Валтер Самуел бе оставен непокрит и с глава заби топката в мрежата за 1:0. В 65-ата минута Диего Милито стигна до поредната си добра възможност в наказателното поле, но отблизо стреля в ръцете на вратаря.

В крайна сметка Интер взе важни три точки и вече има 36 в актива си и излезе на 5-о място в класирането. Сасуоло пък остава в зоната на изпадащите - на предпоследното 19-о място със 17 точки.

 

 

 

 

 

АРТЕТА: НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ВЕНГЕР ПО-ЯДОСАН

 

Арсен Венгер е бил по-бесен от всякога на почивката на мача на Арсенал срещу Ливърпул, обяви капитанът на лондонския тим Микел Артета, който беше на терена при получените четири гола през първите 45 минути. Арсенал загуби с катастрофалното 1:5 и сдаде първото място във временното класиране на Висшата лига, за което Венгер е излял своя гняв върху футболистите. "Мениджърът беше наистина ядосан на почивката. Това обаче беше нормално, защото не играхме добре. Мисля, че не съм го виждал никога по-бесен. Вече имахме два ужасни мача през този сезон. Този мач, както и онзи срещу Манчестър Сити, се преглъщат много трудно. Трябва да реагираме и да поправим нещата за следващия мач, защото не можем да се върнем в миналото и да поправим този", каза Артета, който вкара единствения гол за своя тим на "Анфилд".

 


Сходни връзки

ЦАР ФУТБОЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди