изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:54 EET
ДОБРУДЖАНСКИЯТ ЗЕМЕДЕЛСКИ ИНСТИТУТ РАБОТИ ПО 8 ЛИЦЕНЗИОННИ ДОГОВОРА С ЧУЖДИ ФИРМИ    
ЗемеделиеПрез 2013 година Добруджанският земеделски институт е работил по 8 лицензионни договора, два от които нови, с чуждестранни фирми, съобщават от ръководството на научния институт. Партньорите са от Турция, Молдова, Румъния и Украйна.

Там институтът в Генерал Тошево предоставя или продава семена от свои сортове пшеница и хибриди слънчоглед за изпитване и признаване на сортове, като през годината са признати 2 сорта в Румъния. Предоставят се сортове за включване в сортовата листа на съответната страна, както и за размножаване и продажбата им на определени територии в чужбина, определени в договорите с Украйна.

През 2013 г. са сключени 9 лицензионни договора, от които осем на частичен лиценз с фирми от България и поделения на Селскостопанска академия и един за изключителна лицензия с чуждестранна фирма.

От института отчитат, че и през изминалата година е продължило сътрудничеството с чуждестранни институти и фирми. С някои от тях е извършен обмен на семена и информационни материали, като с част от тях е осъществен и обмен на специалисти. Получените семена – линии, сортове и хибриди се изпитват и перспективните от тях са включени в селекционните програми на института, посочват още оттам. НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРУДЖАНСКИЯТ ЗЕМЕДЕЛСКИ ИНСТИТУТ РАБОТИ ПО 8 ЛИЦЕНЗИОННИ ДОГОВОРА С ЧУЖДИ ФИРМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди