изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:33 EEST
НАСА пусна снимки с течаща вода на Марс    
ЛюбопитноВ снимки на НАСA се появяват нови признаци, че на Марс е възможно да има течаща вода, съобщава CNET. На фотографиите се виждат черти, наричани „recurring slope lineae” (периодични потоци по склонове) или съкратено RSL. Те се наблюдават в снимките от Червената планета и могат да бъдат обяснени с наличието на течаща вода.

В последните образи, заснети от космическия апарат на НАСА, който е в орбита около Марс, се виждат тъмни петна, които според учените предполагат сезонни потоци по хълмовете на планетата.



Тъмните петна са покрити с цветове от спектъра, който обозначава минералите в тази район на Марс. Едно от обясненията е, че солена вода, съдържаща железен сулфат може да тече сезонно в части от планетата.

Независимо дали тези тъмни ивици са белег за течаща солена вода или не, те са рядко явление. Изследователите са използвали наличната техника, за да наблюдават 200 места, където биха могли да се очакват RSL, но са открити само на 13.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

НАСА пусна снимки с течаща вода на Марс | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди