изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:11 EEST
Холандия с четвърто злато от бързото пързаляне с кънки    
Спорт Холандецът Стефан Гротхейс стана олимпийски шампион на 1000 метра бързо пързаляне с кънки и донесе четвърти златен медал за родината си от този спорт на Игрите в Сочи.


32-годишният холандец измина дистанцията от 1000 метра за 1:08.39 минута. Втори остана канадецът Дени Морисън с изоставане от само 0.04 секунди.

След олимпийската си титла на 500 метра бързо пързаляне с кънки Микел Мулдер трябваше да се задоволи с бронзовото отличие на два пъти по-дългата дистанция. Холандецът даде с 0.35 секунди по-слаб резултат от своя сънародник.

Олимпийският шампион от Ванкувър 2010 Шани Дейвис (САЩ) остана осми с изоставане от 0.73 секунди след Гротхейс, който преди четири години бе четвърти и не взе медал.

Холандия че на четвърто място в класирането по медали с 4 златни, 2 сребърни и 4 бронзови медала в актива си, като всички те са спечелени в различни дисциплини от бързото пързаляне с кънки. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Холандия с четвърто злато от бързото пързаляне с кънки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди