изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:50 EEST
Уникално шоу на Олимпиадата, случи се нещо невероятно    
Спорт Сензационен развой имаше спускането при жените от програмата на ски-алпийските дисциплини на Олимпийските игри в Сочи. Уникалното шоу настана, когато по трасето се появи ветеранката от Словения Тина Мазе. 30-годишната състезателка спря хронометрите на 1:41.57 минути и полудя от радост, но... Оказа се, че времето й е абсолютно еднакво със стартиралата малко преди нея швейцарка Доминик Гизин. Така организаторите на Игрите в Сочи се принудиха да раздадат два комплекта златни медали. Въпреки че Мазе размаза конкуренцията с невероятните си умения, на върха се качи и 28-годишната Гизин.

Още след финала на Мазе двете се разцелуваха и запрегръщаха, радвайки се на успеха. При това положение сребро не беше връчвано, а бронзът отиде за друга швейцарка - Лара Гут. 22-годишната скиорка завърши на 10 стотни от победителките.

Последното поделяне на медали на Олимпиада в ски-алпийските дисциплини датираше от 1998 година, когато в Супер Джи в Нагано Дидие Кюш и Ханс Кнаус имаха абсолютно еднакво време и застанаха на второто място след лидера Херман Майер-Херминатора.

За Тина Мазе това е първа олимпийска титла. Във Ванкувър 2010 словенката взе сребърните медали в гигантския и в супергигантския слалом.

Медалът й днес е исторически, тъй като е първо злато за Словения не само в Сочи, а изобщо на Зимни олимпийски игри.

28-годишната Гизин пък донесе първа олимпийска титла за Швейцария в дисциплината от 30 години след Михаела Фиджини от Игрите в Сараево 1984.

Една от фаворитките за медал Тина Вайратер (Лихтенщайн) пропусна днешното състезание заради контузията в коляното, която получи по време на тренировка в Сочи. Разбира се, голямата липсваща беше златната медалистка в тази дисциплина от Игрите във Ванкувър преди 4 години Линдзи Вон. Американската звезда също беше само зрител на днешната вълнуваща надпревара заради контузия, която й попречи да участва в Сочи.

Утре няма състезания в ски-апийските дисциплини, а в петък е суперкомбинацията при мъжете. Следващият старт при жените пък е Супер Джи в събота. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Уникално шоу на Олимпиадата, случи се нещо невероятно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди