изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 21:33 EEST
"Атака“ иска имунитета на Плевнелиев, внася сигнал за нарушения с европейски пари    
Ред и сигурност Заместник-председателят на "Атака" Десислав Чуколов пристигна в президентството за месеца на политическите консултации. На влизане в сградата Десислав Чуколов каза, че на срещата ще поискат сваляне на имунитета на президента, за да се води разследване срещу него.

Според Чуколов, ако държавният глава се съгласи, това ще покаже, че всички българи са равни пред закона.

Той ще внесе сигнал до главния прокурор за сериозни нарушения. На влизане в президентството Чуколов каза: "В тази папка има сигнал до главния прокурор. Ще запознаем президента със съдържанието на този сигнал, и ще призова президента да си даде имунитета, за да може главната прокуратура експресно и прилежно да разследва престъпленията, за които я сезираме. Както знаете, г-н Сидеров си свали имунитета. Ние, народните представители си дадохме имунитета, сега ще уверим президента, че няма нищо страшно. Нека го направи и той, това е единственият морален акт. Който не се притеснява от нищо, няма защо да се крие зад имунитета си", каза Чуколов.

На въпрос, за какво е сигналът, Чукалов обясни: "Става въпрос за сериозно нарушение, в размер на 14 млн. евро. Става въпрос за ощетени български фирми, за нарушения с европейски пари, неща, от които ОЛАФ се интересува", каза Десислав Чукалов.

Днес в 10:30 часа президентът Росен Плевнелиев даде начало на традиционния "месец на политическите консултации" с парламентарно представените политически сили. Държавният глава ще се срещне последователно на „Дондуков" 2 с ръководствата на „Атака", ДПС, БСП и ГЕРБ. Месецът на политическите консултации започна със среща с представители на „Атака", която тече в момента.

На консултациите ще бъдат обсъдени приоритетите на парламентарно представените партии за 2014 година. Президентът ще търси консенсус и по значими за обществото теми, сред които са:

- доходите, заетостта и икономическият растеж;
- справедливост, сигурност и правосъдие;
- работещи институции, административна реформа, електронни услуги;
- монополи и енергетика;
- състоянието на медийната среда;
- по-добра бизнес среда;
- европейски дневен ред;
- инфраструктура за модерна България;
- реформи на дневен ред в ключови сектори - образование, наука, иновации; здравеопазване; енергетика; сигурност.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

"Атака“ иска имунитета на Плевнелиев, внася сигнал за нарушения с европейски пари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди