изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:15 EEST
ДОБРУДЖА 07 НА ПОЛУФИНАЛ ЗА КУПАТА СЛЕД 3:0 НАД ЦСКА    
СпортВолейболистите на Добруджа 07 постигнаха гръмка победа над ЦСКА с 3:0 (25:22, 25:17, 25:21) в мач, игран пред около 1500 зрители в зала "Добротица", и вече са на полуфинал в турнира за Купата на България. Само четири дни преди това добричлии отстъпиха с 1:3 при гостуването си на "армейците" в мач от Суперлигата, но явно Мирослав Живков и щаба му умело са използвали поуките от срещата, за да надделеят над именития си съперник.

Срещата започна равностойно. Домакините натрупаха крехка преднина от 2-3 точки в средата на гейма, която съумяха да запазят до края на първата част. След размяната на полетата статуквото не се промени и на първото техническо прекъсване Добруджа 07 имаше преднина от две точки. Тук обаче се получи срив в играта на "червените", който доведе до 16:11 в полза на домакините и те завършиха гейма с комфортна преднина от цели осем точки - 25:17. Момчетата на Александър Попов се вложиха максимално в третата част и опитаха да стигнат до обрат. Той изглеждаше някак възможен при 11:7 в полза на столичани, но Добруджа 07 изравни при 12:12 и дръпна с 16:12. Дори тази безнадеждна ситуация не отказа "армейците" и те доближиха съперника си на две точки при 20:22. Денят обаче бе за възпитаниците на Мирослав Живков и стотиците фенове по трибуните. По ирония на съдбата последната точка в мача дойде след единична блокада на капитана на домакините Христо Енков, който е юноша на ЦСКА, срещу атака на капитана на "червените" Ивайло Стефанов.
В другите 1/4-финални срещи се получиха следните резултати:
Марек (Дупница) - Нефтохимик 2010 (Бургас)    3:0
Виктория Волей (Пловдив) - Левски Боол     1:3
Монтана - КВК Габрово    3:2

* МНЕНИЯ СЛЕД МАЧА

НЕ НИ Е ПРИЯТНО, ЧЕ ЗАГУБИХМЕ, НО ТОВА СА ФАКТИТЕ
Александър Попов, треньор на ЦСКА

След две победи над Добруджа 07 в срещи от Суперлигата отборът на ЦСКА записа загуба от добричкия тим в мач от 1/4-финалите на Купата на България. Ето какво сподели треньорът на "червените" Александър Попов след поражението в зала "Добротица": „Двата отбора са равностойни. В първенството те са близко в класирането. Победихме в предишните два мача, които бяха много оспорвани. В тях както бихме, така и можеше да загубим. Честитим победата на домакините и им пожелаваме успех. Не ни е приятно, че загубихме, но това са фактите”.


НАПРАВИХМЕ МНОГО ДОБЪР МАЧ
Мирослав Живков, треньор на Добруджа 07

Никога не се играе лесно срещу ЦСКА. Успяхме да се затворим в моментите, в които ЦСКА ни застигаше и изравняваше играта. В никакъв случай мачът не беше лесен, беше много равностоен. Поздравявам състезателите на Добруджа и ЦСКА, както и феновете на двата отбора, които направиха атмосфера в залата невероятна. Направихме един добър мач, който зарадва феновете на волейбола в Добрич и всички спонсори, които ни подкрепят. Правим силни и по-слаби мачове. У дома показваме добри игри, а навън играем по-колебливо. Трябва да трупаме самочувствие и характер. Във важните моменти Калоян Канев пое лидерските функции в атака, а Чалъков отигра много важни ситуации.


 


Сходни връзки

ДОБРУДЖА 07 НА ПОЛУФИНАЛ ЗА КУПАТА СЛЕД 3:0 НАД ЦСКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди