изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:17 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА МВР


Перник. 18-годишен младеж е задържан за притежание на наркотични вещества. В края на миналата седмица служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” спрели 18-годишния С.М. от брезнишкото с. Слаковци. При извършения му личен обиск, у него  открили 5 полиетиленови пликчета, съдържащи бяло прахообразно вещество. Направеният полеви тест показал, че веществото реагира на амфетамин. Започнато е досъдебно производство.

София. Извършители на домова кражба са задържани в столичното Девето РУП. Сигналът за извършеното престъпление бил подаден от 25-годишния собственик на апартамента в ж.к. „Люлин 7” на 5 февруари. По негови данни от дома му били откраднати телевизор, газов пистолет и два джойстика. При разследването криминалистите влезли в дирите на Г.Н. /34 г./ и Д.Н. /46 г./ - криминално проявени и осъждани за аналогични престъпления. Установено било, че Д.Н. е пребивавал в столицата на различни адреси без адресна регистрация. След доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура, двамата мъже са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 195 от НК. На Д.Н. е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

София-област. Четирима гастрольори са задържани в момент на изкопаване на кабел край Етрополе. В събота, около 14.30 часа, в районното управление в града постъпил сигнал за четирима души, които теглят с автомобил меден кабел по главния път Етрополе - Златица. Изпратените на място полицейски служители задържали в местността „Кози дол“ четиримата, които изкопавали медни проводници и прибирали оловната им обшивка в товарен автомобил „Мицубиши“. За срок до 24 часа са задържани трима криминално проявени и осъждани мъже от Ботевградско - двама от с. Литаково и един от с. Врачеш, както и 21-годишна жена от котелското село Градец. При огледа на местопроизшествието е установено, че четиримата са успели да изкопаят и изтеглят с автомобила 15 метра телефонен кабел. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по пълното му документиране продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Етрополе.

Плевен. Специализирана операция срещу нерегламентирания превоз на пътници и товари провели на 14 февруари служители на секторите "Противодействие на икономическата престъпност" и "Пътна полиция", съвместно с представители на Регионалната дирекция автомобилна администрация – Плевен. В хода на проверките, на изхода от Плевен в посока Ловеч, бил засечен лек автомобил "Опел Астра", собственост и управляван от  68-годишен плевенчанин. В колата по маршрута Плевен - с. Николаево пътували трима пътници. Водачът не представил необходимия лиценз за извършване на обществен превоз. Съставен му е акт от служителите на РДАА - Плевен за извършено административно нарушение по чл. 24, ал. 1 от Закона за автомобилните превози. На основание чл. 106 а, ал.  1, т. 1 и чл. 2, т. 1 от Закона за автомобилните превози е издадена заповед за прилагане на принудителна административна мярка, с която предният номер на лекия автомобил е иззет, а колата е спряна от движение за срок от 6 месеца.

Смолян. Снощи към 19.10 часа служители на хранителен магазин в Девин подали сигнал в полицията, след като се усъмнили в поведението на жена, влязла да пазарува в търговския обект. На място незабавно пристигнал полицейски екип. Той установил, че в чантата на местната жителка Г.П. /51 г./ има стоки от магазина, за които тя не е заплатила. Клиентката е задържана за срок до 24 часа в РУП – Девин и срещу нея е започнато бързо производство.

Кърджали. “Ауди” с контролни знаци, издадени за друго моторно превозно средство, е установен в Крумовград.  Автомобилът бил спрян за проверка в събота в село Котлари. При направената справка станало ясно, че регистрационните табели са на друга кола. Автомобилът е иззет и е на съхранение в РУП-Крумовград. Образувано е досъдебно производство.

Благоевград. След незабавни издирвателни действия, предприети на 14 февруари, криминалисти от РУП - Разлог установили извършител на кражба на метална касета за монети от храм „Св. Благовещение”. На Г.Ш. /44 г./ от София, който е с регистрирани криминални прояви, е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” до 72 часа.

Пазарджик. Служители на участък „Полиция” в кв. „Изток” задържали мъж, предложил им подкуп. В събота вечерта М.Ч. /34 г./, шофирал лек автомобил „Опел“, бил спрян за проверка. Мъжът, който лъхал на алкохол, отказал да бъде тестван с „дрегер”. Полицаите започнали да му съставят акт за установено административно нарушение, когато М.Ч. подхвърлил в служебния автомобил купчина банкноти. Униформените реагирали незабавно и задържали шофьора. На мястото пристигнала дежурна група от РУП - Пазарджик, която извършила оглед. Иззета е сумата от 450 лева в банкноти с номинал от 20 и 50 лева. По случая е образувано дознание.

Пловдив. Полицията издирва шофьор на лек автомобил, предизвикал катастрофа и избягал вчера. По първоначални данни около 19.30 часа между Чирпан и Поповица лек автомобил „Опел” навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал лек автомобил „Фолксваген”, шофиран от 53-годишен мъж, в която пътувала и 50-годишна жена. Двамата са пострадали леко, след преглед в болница са освободени за домашно лечение. На мястото на инцидента е извършен оглед. По първоначални данни причината за пътния инцидент е шофиране с несъобразена скорост.  Водачът, предизвикал катастрофата, обаче побързал да избяга от местопроизшествието, предприети са действия за установяването му.

Акцизни стоки. Над 33 000 къса цигари и 2 кг насипен тютюн без бандерол иззеха полицаи и митничари. На 14 февруари, в Севлиево, полицейски и митнически служители извършили проверка на четирима души, у които са намерени общо 2 кг насипен тютюн и 60 къса цигари без бандерол. Акцизните стоки са иззети. Спрямо четиримата е взето административно отношение, съгласно ЗАДС. Същия ден, служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” и митнически инспектори извършили претърсване в частен дом в Габрово. В жилището, в което пребивавал 61-годишен габровец, са открити 33 600 къса цигари без акцизен бандерол. Тютюневите изделия, марка  „Дон”, са иззети. Срещу мъжа, многократно осъждан за кражби, обсебване, противозаконно отнемане на МПС и др., е започнато досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК. Това е второ досъдебно производство, образувано срещу габровеца за притежание на акцизни стоки без бандерол. Преди седмица, на 9-и февруари, в автомобила му, който бе спрян за проверка в района на кантон „Любово”, полицаи и митничари намериха 17 000 къса контрабандни цигари.
Насипен тютюн, цигари и заготовки без бандерол конфискували и плевенски полицаи в рамките на специализирана операция срещу незаконното разпространение на акцизни стоки, проведена на 14 февруари. При проверка на лек автомобил „Дачия Логан“, извършена в центъра на село Тотлебен, служителите на реда открили червен полиетиленов плик с 13 кутии цигари без акцизен бандерол. Срещу 52-годишния жител на селото, управлявал автомобила, е образувана административна преписка, материалите по която ще се докладват на Агенция Митници - Свищов за налагане на административна санкция по ЗАДС. Работата по случая продължава. При проверка на пазар в областния град е засечена 46-годишна жена от село Буковлък с осем полиетиленови плика, съдържащи  тютюн с общо тегло около 1.2 кг и осем кутии със заготовки за цигари по 200 къса. Съставен е акт за административно нарушение по Наредба № 14 на Общински съвет - Плевен. До контейнер за смет са открити други 7 стека с цигари без акцизен бандерол. Проверките продължават.

 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди