изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:09 EEST
НОВИЯТ № 1 В СВЕТА ПРИ ТЕЖКИТЕ ЩЕ СЕ БОРИ НА "НИКОЛА ПЕТРОВ"    
Спорт Новият световен шампион в тежка категория до 120 кг Хайки Наби (Естония) ще се бори на турнира в класическия стил "Никола Петров". Схватките са от петък до неделя в зала "Универсиада". Естонецът стана втори на първенството на планетата в Будапеща през септември, но иранецът Амир Азиз Али Акбари бе уличен за втори път в употреба на допинг.

Той бе наказан доживот, а титлата му отнета. Така със златото щастливо се окичи Наби. Естонецът вече е у нас и се готви с националите ни в Самоков. Младият ни ас в тежка категория Любомир Димитров вече победи именития си съперник, който е и втори от олимпийските игри Лондон 2012 и № 1 от Мондиал 2006. Българинът се наложи на турнира "Никола Петров" през миналата година, но после се контузи на европейското и пропусна целия сезон. Сега се очаква Димитров да направи своето завръщане. Новата категория обаче при тежките вече е 130 кг, въведена от Международната федерация от началото на сезона. На лагера в Самоков със състава на Беларус е и третият от олимпийските игри Пекин 2006 - Армен Варданян (66 кг). У нас на подготовка са и националите на Тунис, водени от българския селекционер Борислав Велинов. В състава е и шампиона на Африка Зиед Айт Окраме, който ще се бори в кат. до 75 кг. Още един българин ще води чужд отбор, но на "Дан Колов" в свободния стил. Симеон Щерев пристига начело на азерския национален тим в сряда. Там са двама олимпийски шампиони - Торгул Асгаров (65 кг) и Шариф Шарифов (97 кг). За турнирите идват рекорден брой състезатели през последните години - над 300 от 35 страни.
 


Сходни връзки

НОВИЯТ № 1 В СВЕТА ПРИ ТЕЖКИТЕ ЩЕ СЕ БОРИ НА "НИКОЛА ПЕТРОВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди